Sent tirsdag ettermiddag falt bitcoin-prisen med flere hundre dollar. Fra å ha ligget på rundt 11,400 dollar tidligere på dagen, så falt kursen fort ned til 10,863 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Nedgangen, som tilsvarer nesten 5 prosent, kom etter at nyhetene om at USA planlegger å utelate enkelte varer fra listen over kinesiske varer som skal få nye tollsatser den 1. september.

Børsene i New York stiger

Nyhetene ser ut til å ha dempet uroen over handelskrigen mellom USA og Kina. Etter denne beskjeden steg nemlig børsene i New York kraftig. Selv oljeprisen gikk opp flere prosent.

– Jeg synes det er veldig interessant at vi får se flere tegn på at bitcoin er på vei til å bli en sikker havn når det stormer på børsen. Slike ting har en tendens til å bli selvoppfyllende profetier, så desto flere som peker på muligheten, og jo mer det rapporteres om bitcoin som en sikker havn, desto større blir sjansen for at det faktisk blir slik, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Volatiliteten skremmer investorer

Kursen gikk allikevel litt opp etter fallet og en bitcoin handles i øyeblikket for 10,545 dollar.

Bitcoin utgjør nå 67,6 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Ifølge Totte Löfström kan de kraftige svingningene føre til at mange investorer blir mer usikker til å kjøpe kryptovaluta.

– Den høye volatiliteten er fortsatt et problem som risikerer å skremme bort erfarne investorer. De profesjonelle investorene er fortsatt skeptiske til bitcoin og ønsker ikke å oppbevare kapital i noe som i verste fall kan falle ti prosent på bare en dag, sier Totte Löfström.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.