Bitcoin er nå nær å vise positive tall fire måneder på rad. Det er den lengste sammenhengende oppgangsperioden siden August 2017, skriver Coindesk.

Akkurat nå handles verdens største kryptovaluta for 8,738 dollar, ifølge Bitstamp.

Sammenlignet med begynnelsen av mai, da prisen lå på 5,300 dollar, er det en økning på 64 prosent.

Ser positivt ut

Historisk sett har det ikke vært uvanlig at slike kraftige oppganger etterfølges av at prisen korrigerer seg nedover et stykke. Imidlertid er spørsmålet om dette vil skje i løpet av nærmeste fremtid. Både kortsiktig og langsiktig teknisk analysedata ser nemlig positiv ut.

Et slikt eksempel er at volumet for bitcoin er det største siden desember. Dessuten handles kryptovalutaen til langt over det såkalte 200-dagers glidende gjennomsnittet, et signal som vanligvis er positivt for prisen.

Ser vi på de siste månedene har bitcoinprisen økt 11, 8 og 28,6 prosent i februar, mars og april. Nå ser bitcoinkursen også ut til å avslutte Mai i pluss, hvilket skulle innebære den lengste månedlige oppgangen siden august 2017, skriver Coindesk.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.