I løpet av natt til Onsdag fortsatte bitcoinkursen å stige. Fra å ligge rundt 11,211 dollar på tirsdagskvelden steg prisen time for time, for å toppe på rundt 12,935 dollar onsdag morgen, ifølge tall fra Bitstamp.

Selv om bitcoinkursen har siden da gått noe tilbake, er dette allikevel en økning på over 15 prosent og også den høyeste noteringen så langt i 2019.

– Når det går så raskt opp bruker det til slutt å komme en såkalt korreksjon nedover. Det er stor sannsynlighet for at oppgangen vil fortsette en stund, men som en kryptoinvestor bør man alltid være forsiktig og forberedt på sterke korreksjoner etter en lang periode med oppgang, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Selv tradingekspert Dennis Sahlström tror at det kommer til å skje en større nedgang på kryptomarkedene “ettersom hvert oppegående marked består av korreksjoner”, noe han skrev i gårsdagens analyse.

Markedsverdi over 200 milliarder dollar

På tirsdag nådde til og med bitcoins totale markedsverdi over 200 milliarder dollar for første gang på 17 måneder. I skrivende stund ligger den på over 226 milliarder dollar.

Dessuten har volumet på bitcoin vært det høyeste på to måneder.

Bitcoin utgjør akkurat nå 62 prosent av den totale markedsverdien for samtlige kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Ethereum øker ti prosent

Andre store kryptovaluta viser også grønne tall det siste døgnet. Blant annet har etherum økt fra 306 dollar i går kveld, til å toppe på rundt 337 dollar nå på morgenen. Det er en økning på over ti prosent.

Nøyaktig hva de siste prisøkningene skyldes er som vanlig vanskelig å si, men mange spekulerer på om det kan ha noen sammenheng med Facebook sin lansering av en egen kryptovaluta libra.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.