Bitcoin (BTC) steg til nye høyder 16. februar etter en uke med positive nyheter, inkludert nyheten om at Tesla skal ta imot betalinger i Bitcoin og at MicroStrategy planlegger å bruke ytterligere $600 millioner dollar på å kjøpe Bitcoin.

BTC/USD 1-timers candle (Bitstamp). Kilde: TradingView

Bitcoin-prisen slår historisk rekord

Data fra Cointelegraph Markets og TradingView viser at BTC/USD steg over 5% i timer tirsdag etter at BNY Mellon bekreftet at det ville lagre krypto for kapitalforvaltningsklienter og blant ryktene om Morgan Stanley. 

Dette hjalp Bitcoin nå den psykologisk viktige $ 50.000-grensen igjen etter flere dager med sidelengs bevegelse.

Bulls hadde i utgangspunktet tatt kontroll over Bitcoin etter Teslas Bitcoin-oppkjøp på $1,5 milliarder som ble avslørt 8. februar. Samtidig kom Den europeiske sentralbanken med den negative nyheten om at sentralbankene hevded at de som helhet ikke ville samhandle med Bitcoin i fremtiden.

Negativt for pessimistene

I en oppdatering bemerket analytikere ved derivatplattformen Deribit at BNY Mellon-nyhetene allerede hadde klart å omforme investorperspektivet:

Selgere ble stilt opp mellom $49.500 og $ 50.000, i henhold til ordrehistorikk fra Binance, med økende støtte på $46.500.

Binance kjøp og salg av posisjoner i BTC/USD. Kilde: Material Indicators

Opprinnelig publisert på Cointelegraph.

Kryptografen nyhetsbrev