Bitcoin (BTC) steg til nye høyder 16. februar etter en uke med positive nyheter, inkludert nyheten om at Tesla skal ta imot betalinger i Bitcoin og at MicroStrategy planlegger å bruke ytterligere $600 millioner dollar på å kjøpe Bitcoin.

BTC/USD 1-timers candle (Bitstamp). Kilde: TradingView

Bitcoin-prisen slår historisk rekord

Data fra Cointelegraph Markets og TradingView viser at BTC/USD steg over 5% i timer tirsdag etter at BNY Mellon bekreftet at det ville lagre krypto for kapitalforvaltningsklienter og blant ryktene om Morgan Stanley. 

Dette hjalp Bitcoin nå den psykologisk viktige $ 50.000-grensen igjen etter flere dager med sidelengs bevegelse.

Bulls hadde i utgangspunktet tatt kontroll over Bitcoin etter Teslas Bitcoin-oppkjøp på $1,5 milliarder som ble avslørt 8. februar. Samtidig kom Den europeiske sentralbanken med den negative nyheten om at sentralbankene hevded at de som helhet ikke ville samhandle med Bitcoin i fremtiden.

Negativt for pessimistene

I en oppdatering bemerket analytikere ved derivatplattformen Deribit at BNY Mellon-nyhetene allerede hadde klart å omforme investorperspektivet:

Selgere ble stilt opp mellom $49.500 og $ 50.000, i henhold til ordrehistorikk fra Binance, med økende støtte på $46.500.

Binance kjøp og salg av posisjoner i BTC/USD. Kilde: Material Indicators

Opprinnelig publisert på Cointelegraph.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.