Bitcoinkursen har vist styrke det siste døgnet. Med start i natt steg prisen for en bitcoin fra 5,636 dollar til 5,730 dollar nå i morges, ifølge tall fra Bitstamp.

Det er en økning på omtrent 6,8 prosent på knappe ni timer og også en ny årsbeste.

Ser vi på bitcoin sin totale markedsverdi har den igjen steget til over 100 milliarder dollar. Dessuten utgjør nå verdens største kryptovaluta 55,6 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, noe som også blir kalt for “dominance rate” på Coinmarketcap.

Likheter med 2017

Bitcoinkursen virker å forme liknende mønster som den har gjort under tidligere år ved store oppganger. Kryptoanalytikeren Flibflib på Twitter drar for eksempel paralleller mellom bitcoins prisbevegelser i 2017 og 2019.

“Det finnes en viss likhet mellom 2017 og 2019 i det vi bunnet ut på $5k->3k i 2017 og kom tilbake til $5k. Det tok mye lengre tid denne gangen i et bjørnemarked. Hvis vi legger til og trekker en konklusjon fra den trenden, kan desember 2019 være saftig hvis vi kan overvinne Tether-risikoen”, skriver Flibflib på Twitter.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Ansvarsfraskrivelse: Alt innhold på Kryptografen er publisert for informasjons- og opplæringsformål. Intet innhold på våre nettsider utgjør eller skal forstås som en anbefaling til å foreta finansielle transaksjoner eller investeringer. Investering i kryptovaluta og teknologiselskaper innebærer betydelig risiko, og vi har intet ansvar for brukernes investeringer. Les mer

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.