Det har vært noen dystre uker på verdens aksjemarkeder i kjølvannet av koronakrisen, og når vi oppsummerer det første kvartalet for 2020, så er det røde tall for verdens aksjemarkeder.

Nikkei 225, en aksjeindeks for børsen i Tokyo, falt med 20 prosent i løpet av årets første kvartal. Det er de verste tre månedene for indeksen siden finanskrisen i 2008.

London Stock Exchange FTSE tapte 14 prosent i samme periode, som er det nest dårligste kvartalsresultatet noensinne.

Og hvis vi ser på USA, var S&P500, en aksjeindeks for de 500 største børsnoterte selskapene, ned 18 prosent. Det er indeksens verste kvartal siden 1938, skriver Reuters.

Bitcoin klarte seg bedre

Bitcoin har også blitt dratt med i aksjemarkedenes fall, men har likevel klart seg bedre sammenlignet med rekordfallet som verdens aksjemarkeder har lidd.

Bitcoinprisen i løpet av første kvartal i 2020. Bildekilde: Cryptowat.ch

Siden 1. januar har verdens største kryptovaluta falt fra rundt 7200 dollar til rundt 6450 dollar ved utgangen av kvartalet – en nedgang på bare rundt ti prosent.

– Jeg tror at korrelasjonen mellom disse verdiene fremdeles er ganske høy, et tydelig tegn på når makro er viktigere enn mikro, sier Vishal Shah, grunnlegger av Alpha5, en ny derivatbørs støttet av store kryptofond, til Coindesk.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.