Sent tirsdag kveld gjorde bitcoin et rykk. Fra å handles så lavt som 9,614 dollar tirsdag, steg prisen i løpet av natten og toppet på 11,575 dollar onsdag morgen, ifølge tall fra Bitstamp.

Selv om kursen har gått litt tilbake sida da, så tilsvarer dette en økning på over 20 prosent det siste døgnet.

– Egentlig behøver det ikke bety så mye at prisen nå er på vei opp igjen. Når en eiendel går mye opp i verdi over en periode, skaper det ofte en usikkerhet i markedet. Man vet ikke helt hva som er riktig pris, og derfor blir det en mer voldsom utvikling enn vanlig, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Kraftige svingninger

Bitcoinkursen har mildt sagt vært volatil den siste tiden. Fra å nå en ny årsbeste på nesten 14,000 dollar den 26. juni, sank prisen som sagt ned til så lavt som 9,600 dollar tirsdag.

Men nå er kursen tilbake over 11,000 dollar, hvilket har fått flere personer i kryptoverden til å spekulere om at 10,000 dollar har blitt en støtte.

Men som vanlig i kryptoverden kan man aldri si noe sikkert om hvordan ting kommer til å bli.

– Det er fullt mulig at vi er tilbake på 9,500 dollar i løpet av få dager, men vi kan like godt fortsette reisen til nye rekordnivåer. Det gjenstår å se, men en god dose forsiktighet er å anbefale hvis du ønsker å investere i bitcoin, sier Totte Löfström.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.