Siden bitcoin nok en gang nådde en verdi på 10.000 dollar for litt over en uke siden, har prisen flatet ut.

Verdens største kryptovaluta virker å ha parkert ved den psykologisk viktige grensen – og har blitt handlet så høyt som 10.500 dollar og som lavest 9.467 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Siden den siste toppen på 10.500 dollar på torsdag, som er bitcoins høyeste pris i år, har den sakte, men sikkert falt.

I løpet av søndag falt bitcoinprisen til 9.588 dollar, som er en nedgang på rundt 8,5 prosent over tre dager.

– Noen prosent opp eller ned ligger helt innenfor det som kan betraktes som normale prisbevegelser for bitcoin. Det viktige nå for å kunne fortsette oppgangen er at vi ikke blir sittende fast på dette nivået over lengre tid. Men jeg tror risikoen for dette er lav, ettersom bitcoin og kryptovaluta har fått stor oppmerksomhet i media i det siste, og dette øker kjøpepresset, noe som får prisene til å gå opp, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Normalt med en korreksjon

Siden den siste bunnen har imidlertid prisen gått opp litt, og bitcoin koster for øyeblikket rundt 9.600 dollar.

I følge Totte Löfström er prisfallet vi har sett de siste dagene helt normalt.

– Når noe har beveget seg hurtig opp eller ned på kort tid, er det nesten garantert at det kommer en såkalt korreksjon i motsatt retning, sier han.

Bitcoins samlede markedsverdi er for øyeblikket 178 milliarder dollar og utgjør i dag 63,3 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.