Den siste tiden har bitcoin hatt en veldig positiv utvikling. Denne uken tok kursen seg til over 7,000 dollar for første gang siden september i fjor.

Siden begynnelsen av april har prisen steget fra cirka 4,100 dollar til litt over 7,400 dollar i dag, ifølge tall fra Coinmarketcap.

Det er en økning på over 78 prosent.

Tar vi en titt på hvordan bitcoin har prestert siden årsskiftet da kryptovalutaen lå på cirka 3,700 dollar er økningen svimlende 95 %.


Bitcoinprisens utvikling fra årsskiftet fram til i dag. Bildekilde: Tradingview

Dessuten har bitcoins totale markedsverdi passert 120 milliarder dollar, og kryptovalutaen utgjør nå 59,3 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovaluater, ifølge Coinmarketcaps “dominance rate”.

Selv om det er langt fra toppnivået rundt 20,000 dollar som vi så i slutten av 2017 er det en sterk økning vi har sett de siste ukene fra verdens største kryptovaluta.

Institusjonelle aktører er på vei inn

Den positive trenden for bitcoin skjer samtidig som institusjonelle aktører virker å være på vei inn i markedet. Nylig kom det opplysninger om at den amerikanske finansgiganten Fidelity vil tilby handel med de mest populære kryptovalutaene for institusjonelle kunder innen bare noen få uker.

– Fidelity har 200-300 kunder som står klare til å gå inn. Men, alle kommer ikke til å skynde seg inn den første dagen. De kommer først til å ville se hvordan alt fungerer. Men i løpet av de kommende seks til tolv månedene vil vi nok se at institusjoner investere en liten del av sine verdier i kryptovaluta. Og en liten mengde institusjonelle verdier er mye penger, sa den tidligere hedgefondforvalteren Mike Novograts til Bloomberg i februar.

I slutten av april kom det også opplysninger om at den amerikanske nettmegleren E-trade er i gang med å innføre handel for kryptovaluta på sin plattform, og siden begynnelsen av 2018 har også det amerikanske finansselskapet Robinhood tilbudt handel med kryptovaluta for privatpersoner.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.