På torsdag kveld og natt til fredag gjorde bitcoinprisen et kjempehopp. Fra et nivå på rundt 9,288 dollar steg prisen kraftig på bare få timer – og toppet på 9,800 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er en økning på over fem og en halv prosent. Nå nærmer bitcoinkursen seg den godt omtalte grensen på 10,000 dollar.

– Ti tusen dollar er en viktig grense, og fremfor alt psykologisk. Når bitcoin når 10,000 dollar kommer dette til å rapporteres i medier over hele verden, hvilket kan presse prisen opp ytterligere. Men det er fortsatt en risiko for at krusen vil snu igjen før vi kommer hele veie til ti tusen – det gjenstår å bli sett, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

“Når bitcoin når 10,000 dollar kommer dette til å rapporteres i medier over hele verden”

Siden toppen på 9,800 dollar ble etablert, gikk bitcoinprisen noe ned, før den igjen begynte å klatre oppover. For øyeblikket ligger den på omtrent 9,900 dollar, som er den høyeste noteringen så langt i 2019.

På en dag har bitcoins totale markedsverdi økt fra 164 milliarder dollar til 176 milliarder dollar – noe som tilsvarer en økning på 12 milliarder dollar.

Bitcoin representerer for tiden 58 prosent av den totale markedsverdien av alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Kryptografen nyhetsbrev