Bitcoin fortsetter å vise styrke. I helgen brøt kursen igjennom 10,000 dollar, og på nådde den 11,400 dollar nivået, ifølge tall fra Bitstamp.

Nøyaktig hva som driver bitcoinprisen opp er som vanlig vanskelig å svare på, men historisk sett har stigende kurser også innebært at flere mennesker får opp øynene for kryptovaluta.

Hvis du som nybegynner ønsker å investere i bitcoin og andre kryptovalutaer, er det noen ting som kan være bra å tenke på først. Har man ikke kontroll, er det lett å gjøre en feil.

Nå advarer dessuten tradingekspert Dennis Sahlström om en typisk felle som mange nybegynnere går i.

– En av de vanligste feilene som mennesker gjør når det kommer til trading og ved investeringer er å la følelsene ta over. Det velkjente uttrykket «Cut your losses short, and let your profits run» kan høres veldig åpenbart ut, men det er vanskelig å følge i praksis, sier Dennis Sahlström til Kryptografen.

Viktig å ha en plan

Ifølge Dennis Sahlström er mange mennesker redd for å tape pengene sine hvis de får lite avkastning på deres investeringer, og velger derfor å selge altfor tidlig.

– Skulle prisen derimot falle er den naturlige reaksjonen å ikke selge, ettersom man ikke ønsker å tape noe penger. Jeg har gjort det mange ganger og tankene som gikk gjennom hodet mitt var at prisen kom til å hente seg inn igjen. Når prisen gradvis synker lavere og lavere, sjekker man den sjeldnere.

Trikset for å ikke tape mye penger, er å ha en plan, sier Dennis Sahlström.

– Det er derfor viktig å vite hvilket kurs man skal selge på, både for profitt og tap, før man legger inn en ordre, sier han.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.