Bitcoin fortsetter å vise styrke. I helgen brøt kursen igjennom 10,000 dollar, og på nådde den 11,400 dollar nivået, ifølge tall fra Bitstamp.

Nøyaktig hva som driver bitcoinprisen opp er som vanlig vanskelig å svare på, men historisk sett har stigende kurser også innebært at flere mennesker får opp øynene for kryptovaluta.

Hvis du som nybegynner ønsker å investere i bitcoin og andre kryptovalutaer, er det noen ting som kan være bra å tenke på først. Har man ikke kontroll, er det lett å gjøre en feil.

Nå advarer dessuten tradingekspert Dennis Sahlström om en typisk felle som mange nybegynnere går i.

– En av de vanligste feilene som mennesker gjør når det kommer til trading og ved investeringer er å la følelsene ta over. Det velkjente uttrykket «Cut your losses short, and let your profits run» kan høres veldig åpenbart ut, men det er vanskelig å følge i praksis, sier Dennis Sahlström til Kryptografen.

Viktig å ha en plan

Ifølge Dennis Sahlström er mange mennesker redd for å tape pengene sine hvis de får lite avkastning på deres investeringer, og velger derfor å selge altfor tidlig.

– Skulle prisen derimot falle er den naturlige reaksjonen å ikke selge, ettersom man ikke ønsker å tape noe penger. Jeg har gjort det mange ganger og tankene som gikk gjennom hodet mitt var at prisen kom til å hente seg inn igjen. Når prisen gradvis synker lavere og lavere, sjekker man den sjeldnere.

Trikset for å ikke tape mye penger, er å ha en plan, sier Dennis Sahlström.

– Det er derfor viktig å vite hvilket kurs man skal selge på, både for profitt og tap, før man legger inn en ordre, sier han.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Kryptografen nyhetsbrev