Forrige uke steg bitcoinprisen til over 6,000 dollar for første gang siden november i fjor. Siden da har verdens største kryptovaluta fortsatt å stige i pris.

Tirsdags morgen gjorde kursen en ny stigning og steg til så mye som 8,335 dollar på Bitstamp. Det er en økning på 103 prosent fra begynnelsen av april da kursen lå på 4,100 dollar.

Økt 125 prosent siden årsskiftet

Ser vi på hvordan bitcoin har prestert siden årsskiftet, da kryptovalutaen lå på cirka 3,700 dollar, er økningen på utrolige 125 prosent.

I tillegg har bitcoins totale markedsverdi passert 142 milliarder dollar, og kryptovalutaen utgjør nå 59,8 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcaps “dominance rate“.

Nøyaktig hva som ligger bak oppgangen er som vanlig vanskelig å svare på (bortsett fra at det er flere personer som vil kjøpe enn å selge bitcoin). Her er imidlertid noen saker som har skjedd den siste tiden som kan ha hatt en påvirkning på prisen.

Institusjonelle aktører på vei inn

Nylig kom det informasjon om at den amerikanske finansgiganten Fidelity vil tilby handel med de mest populære kryptovalutaene for institusjonelle kunder innen bare noen få uker.

I slutten av april kom det også informasjon om at den amerikanske nettmegleren E-trade er i ferd med å introdusere handel med kryptovaluta på sin plattform.

Bakkt teststarter allerede i juli

Mandag gikk handelsplattformen Bakkt ut med planer om at de vil begynne å teste handel av produkter i bitcoin allerede i juli.

Bakkt er et ordspill med engelske “backed”, som i “asset-backed securities”, altså verdipapirer som er støttet av eiendeler. Handelsplattformen eies av Intercontinental Exchange (ICE), det Atlanta-baserte foretaket som eier New York-børsen.

Prisindikator viser signaler for bullmarked

RSI står for “relative strength index” og er en indikator innenfor teknisk analyse som viser hvor stor bevegelse en eiendel har. Indikatoren regner inn hvor mye og hvor raskt prisen på en eiendel har beveget seg i løpet av den siste tiden. Formålet er blant annet å forsøke å se når markedstendensen skifter fra bear til bullmarked.

For bitcoins del viste RSI nylig det sterkeste signalet for bullmarked siden begynnelsen av 2018.

Handelskrigen mellom USA og Kina

De siste ukene har både USA og Kina hevet tollavgiftene tilsvarende flere hundre milliarder dollar og handelskonflikten mellom de to landene har skapt bekymringer i verdens aksjemarkeder.

Bitcoin har ofte blitt beskrevet som digitalt gull og kan i det her tilfellet ses på som en “hedge”, det vil si en investering som er gjort for å redusere risikoeksponeringen. Man kan spekulere på om uroen på børsmarkedet gjør at flere vender seg til alternative verdipapirer.

Kryptokonferansen Consensus

Akkurat nå pågår kryptokonferansen Consensus i New York. Historisk har man kunne se en sammenheng, men ikke bestemme, prisøkninger for bitcoin når det pågår store kryptokonferanser.

Det er selvsagt vanskelig å finne en slik forbindelse med årets Consensuskonferanse, men det er mulig å spekulere om at noe skjer når tusenvis av mer eller mindre kryptointeresserte mennesker samles på ett sted og snakker om hva de elsker.

I tillegg rapporteres det ofte fra disse hendelsene, samtidig som selskaper ofte slipper nyheter i sammenheng med dem. Nylig, for eksempel, ble det lekket bilder fra konsensus som begynte å spekulere om at Ebay kunne være i ferd med å akseptere kryptovalutaer.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.