De siste dagene har bitcoin vist styrke. Fra å ha ligget på 6.853 dollar 3. januar, steg prisen til over 8.000 dollar i løpet av natt til tirsdag, ifølge tall fra Bitstamp.

Det er en økning på nesten 17 prosent på bare fire dager – og den høyeste noteringen hittil i 2020.

– I tillegg til at gevinster på nesten 17 prosent den siste uken er et tegn på styrke i seg selv, er det spesielt interessant at dette skjer i forbindelse med uroen over hva som vil skje med USA og Iran i nær fremtid. Aksjebørsene går ned, og noe av kapitalen ser ut til å investeres i kryptovaluta i stedet, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Graf over bitcoinprisen i januar 2020. Bildekilde: Cryptowat.ch

Kursen har holdt seg stabil over 8.000 og en bitcoin koster i skrivende stund rundt 8.300 dollar.

De siste dagene har bitcoins totale markedsverdi steget fra 126 milliarder dollar til 143 milliarder dollar – en økning på 17 milliarder dollar.

Kan være startskuddet

I følge Totte Löfström kan dette være starten på en ny periode med lengre økninger for verdens største kryptoaluta.

– Dette kan godt være begynnelsen på en mye sterkere prisstigning de kommende månedene. Spesielt med tanke på halvering av gevinsten minere får, som forventes å bli gjennomført om noen måneder. Dette kan være en god kjøpsmulighet, men husk å alltid gjøre egen research, sier Totte Löfström.

Bitcoin representerer for tiden 58 prosent av den totale markedsverdien av alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.