Bitcoinprisen fortsetter å være ustabil i løpet av uken. Tirsdag ble verdens største kryptovaluta omsatt for rundt 9900 dollar.

Men i løpet av torsdag skjedde det et ganske kraftig fall til 8800 dollar, som representerer et fall på 13 prosent siden den siste toppen på tirsdag, ifølge tall fra Bitstamp.

Siden høsten har imidlertid bitcoin kommet seg noe, og koster for øyeblikket rundt 9350 dollar.

Utstrømningen fra miningpools

Ifølge data fra Cryptoquant skyldes den nylige nedgangen delvis det faktum at utvinnere fortsetter å selge bitcoin etter halveringen. Dataene viser at utstrømningen av bitcoin fra miningpools har økt med 600 prosent – fra 1066 bitcoin til 7426 bitcoin – de siste fem dagene.

Den økende utstrømningen tilsvarer det som skjedde like før halveringen den 11. mai. Da økte utstrømningen fra omtrent 2100 bitcoin til nesten 5000 bitcoin.

Det er også data som indikerer at det er en sammenheng mellom utvinnere som selger bitcoin i større grad og at prisen går ned og bunner ut, viser data fra Cryptoquant, rapporterer Cointelegraph.

Den totale markedsverdien synker

Siden i går har bitcoin sin totale markedsverdi falt fra 179 milliarder dollar til 167 milliarder dollar.

Bitcoin representerer for øyeblikket 58 prosent av den totale markedsverdien av alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.