Coronaviruset fortsetter å skremme verdens aksjemarkeder. Mandag morgen krasjet Oslo børs med tolv prosent, som var det sterkeste fallet siden 1987 melder E24.

De europeiske og asiatiske børsene viser også store fall.

I tillegg har verdensmarkedsprisen på olje sunket med nesten 40 prosent, som er den største prisnedgangen siden Gulfkrigen, ifølge Aftonbladet.

Selv kryptomarkedene faller

Ser vi på kryptomarkedene viser også det røde tall. Siden lørdag har prisen på bitcoin falt fra 9219 dollar til 7684 dollar mandag morgen, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er et prisfall på over 16 prosent. Siden den siste toppen i midten av februar, når en bitcoin ble kostet 10.500 dollar, har prisen sunket med nesten 27 prosent.

I tillegg har bitcoin totale markedsverdi falt fra 166 milliarder dollar i helgen til 142 milliarder dollar i løpet av mandag morgen.

Bitcoin representerer for øyeblikket 63,5 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.