Bitcoin starter uken med røde tall. Fra å ha ligget på rundt 9450 dollar det meste av helgen, falt kursen tidlig mandags morgen til 9000 dollar.

Ifølge tall fra Bitstamp var prisen nede og snudde på så lavt som 8900 dollar. Dette er en nedgang på rundt 5,8 prosent siden helgen.

– Nattens nedgang målt i prosent er egentlig ikke så stor, men bitcoinprisen er nok en gang under 9000 dollar, noe som ikke føles spesielt bra, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Prisen dukket imidlertid opp litt etter fallet, og bitcoin handles for øyeblikket til litt over 9000 dollar igjen.

Følger aksjemarkedene

De tradisjonelle aksjemarkedene viser også røde tall. Etter forrige ukes nedgang er det fortsatt fall på de globale børsene i løpet av starten av denne uken. En årsak til prisfallet er oppgitt å være fornyet bekymring for spredningen av coronaviruset.

Ifølge kryptoekspert Totte Löfström er det for øyeblikket en stor sammenheng mellom prisen på kryptovaluta og de tradisjonelle aksjemarkedene.

– Bitcoin følger tydelig aksjemarkedene nå, så hvis man vil si noe om fremtiden, bør du sannsynligvis heller analysere disse. En tydelig trend i verdens aksjemarkeder er at vanlige småsparere, de som av og til kalles for “dumme penger”, stort sett driver utviklingen akkurat nå. Ettersom disse både er prissensitive når det går opp og nervøs når det går ned, blir markedet mer ustabilt, sier Totte Löfström, og legger til:

– Jeg tror det vi ser akkurat nå, er begynnelsen på at de småsparerne igjen mister troen på markedet og derfor begynner å selge mer i panikk. Dette kan igjen på sin side føre til neste runde med coronarelatert nedgang, og hvis det viser seg å bli ille kan det bli enda kraftigere enn det vi så i mars.

Bitcoin samlede markedsverdi er for øyeblikket omtrent 167 milliarder dollar, og kryptovalutaen representerer i dag 65,1 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.