I løpet av torsdag kveld så vi at bitcoinprisen var nær å stige over 10000 dollar. Klokken 01.47 natt til fredag skjedde dette.

Men det ser ut til at har møtt en motstand. Rundt klokken 02:00 i kveld falt bitcoinprisen kraftig – fra rundt 9565 dollar til 8109 dollar i løpet av 20 minutter, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er en nedgang på over 15 prosent.

– Raske økninger fører ofte til raske fall, så en nedgang var ikke veldig overraskende. Jeg trodde imidlertid at kjøpepresset før halveringen ville være sterkere og at prisen ville gå opp til minst 11.000-12.000 dollar før den gikk ned igjen, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

19 milliarder dollar borte

Kursen gikk litt opp etter fallet og en bitcoin handles i skrivende stund til ca 8527 dollar.

I tillegg har bitcoins totale markedsverdi falt fra 176 milliarder dollar til 156 milliarder dollar – en nedgang på rundt 19 milliarder dollar, ifølge Coinmarketcap.

– De som handler bitcoin tjener tydeligvis mest penger hvis de klarer å selge rett før prisen synker etter store oppganger. Det betyr at vendinger ofte kommer rett før du tror den vil komme, sier Totte Löfström.

Kan ha gjort markedet nervøst

Totte Löfström tror at den kommende uken vil være interessant.

– Nå blir det spennende å se hva som skjer neste uke. Det mest sannsynlige er at det først vil være en liten innhenting opp til rundt 9000 dollar og at prisen da vil forbli mer eller mindre stille resten av uken. Men den siste nedgangen kan også ha gjort markedet nervøst, noe som kan føre til videre fall, sier han.

Bitcoin representerer for tiden 66,9 prosent av den totale markedsverdien av alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.