Siden bitcoins store økning i slutten av forrige uke har kursen planet ut en del. I løpet av det siste døgnet har bitcoin kostet litt over 9,000 dollar.

Ved lunsjtider torsdag var faktisk prisen under 9,000 dollar, men hentet seg inn igjen og steg ganske raskt og toppet ut på 9,438 dollar.

I skrivende stund handles en bitcoin for rundt 9,126 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

– Følelsen akkurat nå er at bitcoincommunitiet går og venter på den kommende halveringen og at denne skal få prisen til å gå opp, slik vi har sett ved tidligere halveringer. Jeg trodde nok at oppgangen vi så på fredag skulle kunne bli starten på en ny tur oppover, men det virker som det har roet seg litt, sier kryptoeksperten Totte Löfström til Kryptografen.

Bitcoinprisen innstilt på 15-minutter. Bildekilde: Cryptowatch

Bitcoins totale markedsverdi ligger i skrivende stund på 164 milliarder dollar. Verdens største kryptovaluta utgjør for tiden 67,5 prosent av den totale markedsverdien av alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

I følge Totte Löfström kan de små bevegelsene være et uttrykk for kraften til bitcoin.

– Det kom jo heller ingen kraftig korreksjon nedover etter fredagen, så det kan ses på som et styrketegn, sier Totte Löfström.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.