Det har vært noen tunge dager for bitcoin. Etter å ha ligget rundt 11,500 dollar tidligere i uken har prisen gått kraftig ned på kort tid. Torsdag morgen var prisen på en bitcoin helt nede i 9,467 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Det er en nedgang på nesten 18 prosent og den laveste noteringen siden slutten av juli.

– Forrige gangen bitcoin falt fra rundt 12,800 dollar vendte kursen opp igjen til rundt 9,300, hvilket er nært det nivået vi nå befinner oss på. Slike nivåer kalles vanligvis “støtte” og oppstår fordi mennesker rent psykologisk mener at kurset bør gå opp på samme sted som sist. Det er heller ikke uvanlig at det er slik det går, sier kryptoeksperten Totte Löfström til Kryptografen.

En del av den naturlige syklusen

Etter bunnen på 9,500 dollar har prisen vendt opp igjen og en bitcoin handles i skrivende stund for 10,300 dollar.

Bitcoin utgjør nå 68,6 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

“Nå blir det interessant å se om kursen stiger”

Ifølge Totte Löfström er bitcoins kraftige prisbevegelser ikke noe overraskende.

– Man kan se på de siste dagenes nedgang som en del av bitcoins naturlige syklus, så nå blir det interessant å se om kursen også nærmer seg 9,000 eller 9,300 dollar denne gangen eller om vi faller gjennom. I sistnevnte tilfelle er den neste virkelige støtten så lav som rundt 7,500 dollar, sier Totte Löfström.

Andre store kryptovalutaer som ethereum, xrp og bitcoin cash har alle gått ned mer enn ti prosent det siste døgnet.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.