Før bitcoins halvering, som fant sted mandag, falt kursen med flere hundre dollar, ned til rundt 8100 dollar.

Men siden halveringen har prisen på verdens største kryptovaluta snudd opp igjen. Torsdag tok det enda mer av og var oppe og snudde på 9945 dollar på kryptobørsen Bitstamp.

Siden den gang har prisen sunket litt og blitt handlet mellom 9800 og 9200 dollar. I skrivende stund koster en bitcoin rundt 9600 dollar.

Mange lurer nå på hvor kursen går videre.

Etterspørselen øker

Det har tidligere vært en viss bekymring for at halvering av bitcoin ville redusere insentivet for utvinnere til å holde bitcoin nettverket i gang og dermed sette sikkerheten til hele systemet i fare.

Nå viser derimot ny data fra blant annet Cointelegraph Markets og Arcane Research at etterspørselen etter bitcoin fortsetter å øke globalt.

Blant annet har antall fysiske minibanker for bitcoin økt til 8000. Dette er en økning på 90 prosent siden 2019. Siden februar har bruken av bitcoinmaskiner også økt med 40 prosent, ifølge operatør Coinstar.

Går bedre enn altcoins

Sammenlignet med altcoins viser bitcoin styrke, både når det gjelder markedsverdi og transaksjonsvolum. Bare i mai er bitcoinprisen opp nesten ti prosent, mens andre store kryptovalutaer som ethereum, xrp og monero knapt er pluss.

I tillegg viser data at både private og institusjonelle investorer er positive til fremtiden til bitcoinprisen. Dette gjenspeiles ikke minst av det høye handelsvolumet vi har sett den siste tiden, melder Cointelegraph.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.