Bitcoin har hatt en veldig sterk uke. For nøyaktig syv dager siden nådde bitcoinkursen en bunn på 9,320 dollar. Siden den gang har prisen steget – og spesielt de siste dagene har den steget mye.

I løpet av onsdags kveld nådde bitcoinkursen sitt høyeste nivå de siste dagene på 10,834 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er en økning på over 16 prosent på en uke.

– Kortsiktig befinner vi oss på et interessant sted akkurat nå. Støttenivået rundt 9,500 dollar sto støtt og vi ser ut til å ligge stabilt på rundt 10,500 dollar. Det neste psykologisk viktige steget for at prisen skal fortsette oppover, er at vi bryter gjennom 11,000 dollar i løpet av den nærmeste fremtiden. Mislykkes vi med dette risikerer vi å falle tilbake til 9,500 dollar for å enda en gang teste denne støtten, sier kryptoeksperten Totte Löfström til Kryptografen.

Totale markedsverdi stiger

Selv bitcoins totale markedsverdi har økt en del i løpet av den siste uken – fra 169 milliarder dollar til 189 milliarder dollar. Det er en økning på 20 milliarder dollar.

Dessuten fortsetter bitcoin å utgjøre over 70 prosent av den totale markedsverdien for samtlige kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

“Jo lenger kursen fortsatt er på samme nivå, jo større er risikoen for at den neste store bevegelsen går ned”

Totte Löfström tror allikevel at det finnes en risiko for at bitcoinkursen kan gå ned.

– Ser vi med et lengre perspektiv har den oppegående trenden som startet i begynnelsen av året har roet seg litt ned. Faren med dette er at jo lengre kursen fortsatt er på samme nivå, jo større er risikoen for at den neste store bevegelsen går ned, sier Totte Löfström.

Samtidig viser de fleste større altcoins røde tall.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.