Bitcoin fortsetter å vise styrke. Siden begynnelsen av september har verdien av verdens største kryptovaluta økt betydelig.

8. september hadde bitcoin en pris på 9.825 dollar, og i midten av oktober kostet kryptovalutaen 11.200 dollar. Siden den gang har prisen steget sakte, men sikkert.

Hvis vi bare ser på det siste døgnet, er det kun grønne tall. I går morges måtte du betale rundt 11.700 dollar for en bitcoin. Og i går kveld steg prisen over 12.000 dollar, til en pris som nå ligger på 12.203 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er en økning på 4,3 prosent.

– Det blir mer og mer tydelig at markedet har tillit til bitcoin og at prisen derfor skyves oppover. En mulig forklaring på dette kan være at det har vært flere nyheter om at store børsnoterte selskaper investerer en del av kapitalen i bitcoin, noe som selvfølgelig gjør andre interessert i å lære mer, forteller kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Børsnoterte selskaper satser på bitcoin

Det Totte Löfström hentyder til er blant annet det amerikanske børsnoterte IT-selskapet Microstrategy, et selskap som også det norske oljefondet er indirekte investert i. Annonserte i midten av september at har investert hele sin overskuddskapital, tilsvarende 3,9 milliarder NOK, i bitcoin.

Litt inn i oktober kom det også nyheter fra et annet amerikansk børsnotert selskap som bestemte seg for å kjøpe bitcoin som en del av porteføljen – nemlig betalingsgiganten Square. Selskapet, som er ledet av den velkjente kryptovaluta-talsmannen Jack Dorsey (som også er administrerende direktør for Twitter), har valgt å investere over 422 millioner NOK i kryptovalutaen.

Faktisk eier børsnoterte selskaper nå over 600.000 bitcoin, ifølge nettstedet Bitcoin Treasuries som ser på børsnoterte selskaper som eier bitcoin.

“En veldig god investering akkurat nå”

Forrige gang bitcoinprisen nådde 12 000 dollar var 1. september. Spørsmålet er nå om den vil være i stand til å holde seg over dette motstandsnivået.

Ifølge kryptoekspert Totte Löfström er bitcoin likevel fortsatt en god investering.

– Det fine er at bitcoin sannsynligvis er en veldig god investering akkurat nå. Sentralbanker over hele verden skriver ut penger som aldri før, noe som betyr at valutaenes verdi synker. Dette samtidig som antall bitcoin er og vil alltid være begrenset. Derfor er det et smart valg å plassere litt av kapitalen din i bitcoin for å unngå at den skal bli utvannet, forteller Totte Löfström til Kryptografen.

Bitcoins totale markedsverdi er for øyeblikket rundt 225 milliarder dollar, og en bitcoin utgjør for øyeblikket 60,6 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.