Det økende koronaviruset har nå spredd seg til 60 land og drept mer enn 3000 mennesker. Den raske spredningen av viruset og dets mulige innvirkning på samfunnet og næringslivet har skapt bekymring i verdens finansmarked.

Men etter en nedtur steg de amerikanske aksjemarkedene kraftig igjen mandag. Dow Jones-indeksen lukket på 5,1 prosent opp og NASDAQ steg 4,5 prosent.

Bitcoinprisen steg også i går – fra rundt 8,500 dollar til så høyt som 8,980 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er en økning på mer enn fem prosent, selv om bitcoinprisen nå har falt noe. Økningen kommer også etter en jevn nedgang fra 10,000 dollar som begynte i slutten av februar.

– Investorer dypper tærne i vannet igjen etter forrige uke da de hoppet ut av bassenget. Denne enkle pengepolitikken fra sentralbankene bør fortsette å støtte markeder generelt, spesielt i risikable områder som aksjemarkeder, og det bør smitte over på andre verdipapirer som digitale valutaer, inkludert bitcoin, sier John Todaro, valutasjef i det kryptofokuserte selskapet Tradeblock i New York, ifølge Coindesk.

Sentralbankene står klare til å hjelpe

Mange eksperter, men ikke alle, ser bitcoin som en såkalt “safe haven” for verdiene sine i urolige tider. Til tross for dette har bitcoinprisen, sammen med resten av børsene i verden, falt den siste tiden.

Lindringene i det amerikanske markedet på mandag kom etter at finansinstitusjoner og sentralbanker rundt om i verden lovet å bidra til å kompensere for de økonomiske skadene koronavirus spredningen kan forårsake.

Sent mandag kveld kunngjorde for eksempel Christine Lagarde, president for Den europeiske sentralbanken (ECB), at de er klar til å iverksette passende og målrettede tiltak for å støtte økonomien.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.