Hjem  »  Marked  »  Bitcoinprisen setter kurs mot 10000 dollar: “Virker å ha brutt vekk fra aksjemarkedene”

Bitcoinprisen setter kurs mot 10000 dollar: “Virker å ha brutt vekk fra aksjemarkedene”

Sander Westnes
calendar 14,mai 2020

Før bitcoin halveringen, som fant sted mandag, falt kursen til 8109 dollar. Og bare en time før den faktiske halveringen kom nok et prisfall, hvor den falt ned til 8181 dollar.

Men siden den gang har det snudd for verdens største kryptovaluta. Bitcoinprisene har jevnlig steget, og i morges fikk den enda mer fart. Ved lunsjtid var prisen på en bitcoin oppe på 9945 dollar på Bitstamp.

Siden halveringen er dette en økning på 21,5 prosent.

– Det går raskt oppover nå, noe som er veldig gøy. Ekstra morsomt er det at bitcoin ser ut til å ha brutt vekk fra korrelasjonen med aksjemarkedene og nå stiger den til tross for at børsene går ned, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Gått litt ned

Etter torsdagens rush gikk imidlertid prisen litt ned og bitcoin koster for øyeblikket rundt 9700 dollar.

– I løpet av de neste dagene blir det spennende å se om prisen denne gangen lykkes med å slå gjennom 10000. Forrige gang kom vi litt over det nivået, men falt deretter raskt igjen. Vi kan derfor forvente at markedet vil være ekstra nervøst og nølende rundt det området, sier Totte Löfström.

Kan fortsette oppover

Bitcoins samlede markedsverdi er nå omtrent 178 milliarder dollar, og en bitcoin utgjør i dag 67,5 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge tall fra Coinmarketcap.

Ifølge Totte Löfström kan bitcoinprisen fortsette oppover så lenge den bare går forbi motstanden på 10000 dollar.

– Det er åpenbart vanskelig å spekulere i eksakte priser, men jeg tror vi har gode sjanser til å se ytterligere store økninger hvis vi passerer 10000 dollar på en trygg måte. Ellers, hvis vi for eksempel vender tilbake 9800 dollar, er risikoen stor for at den siste syklusen med fall til rundt 8200 dollar blir gjentatt, sier han.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Back