De siste dagene har mye av kryptoverdenen handlet om den høye prisen på altcoins, som for eksempel ethereum.

Bitcoin, med en pris som de siste dagene har beveget seg på nivåer mellom 18.000 og i underkant av 18.800 dollar, har stått relativt stille – i det minste sammenlignet med hvordan det så ut i forrige uke .

Nådde et toppnivå på 19.400 dollar

Tirsdag morgen endret dette seg imidlertid. Rundt klokken 07:05 var bitcoinprisen 18.068 dollar. Deretter økte den kontinuerlig de neste timene, og klokken 11:00 nådde den en milepæl som de fleste kryptoentusiaster for inntil noen uker siden nok knapt har våget å drømme om.

Da gikk nemlig bitcoinprisen over 19.000 dollar. Det er første gang siden desember 2017 – da kryptovalutaen nådde sin høyeste prisrekord noensinne på 19.666 dollar – at bitcoinprisen har vært over det nivået.

Økningen har sakte fortsatt utover dagen og nådde sitt høyeste nivå rundt klokken 16:10, da en bitcoin ble handlet for 19.400 dollar. Sammenlignet med hvordan situasjonen så ut 07:05, da bitcoinprisen var på sitt laveste nivå i løpet av dagen, tilsvarer dette tallet en økning på rundt 6 prosent.

Ekspert: Det nærmer seg ny rekord

Totte Löfström , kryptoekspert og administrerende direktør for den svenske kryptobørsen Trijo, mener at bitcoinprisen snart kan slå sin prisrekord.

– Jeg synes området mellom 19.000 og 20.000 dollar er en veldig viktig psykologisk grense. Vi begynner å nærme oss de gamle nivåene nå, og det gjør folk både begeistret og nervøse, sier han og fortsetter:

– Hva som skjer når vi har når en tidligere “all time high” kan bare gjettes på, men jeg mistenker at vi enten vil se en litt sterkere korreksjon ned til kanskje 15.000 dollar, før vi fortsetter opp igjen, eller at prisen bare fortsetter å stige.

Altcoins øker også i verdi

De store altcoinsene viser også grønne tall på tirsdag. Ethereum, verdens nest største kryptovaluta, handles nå for 611 dollar. Dette tilsvarer en økning på over 3 prosent sammenlignet med hvordan situasjonen så ut for en dag siden.

Xrp, som nå har gjenvunnet sin plass som verdens tredje største kryptovaluta fra stable coinen Tether, er den store vinneren tirsdag.

En xrp handles for øyeblikket til 0,68 dollar. Dette er en økning på drøye 34 prosent sammenlignet med i går. .

Bitcoins totale markedsverdi er for øyeblikket litt over 358 milliarder dollar. Dette betyr at markedsdominansen for verdens største kryptovaluta er litt over 61 prosent, ifølge tall fra Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.