Siden slutten av mai har bitcoinprisen holdt seg mer eller mindre stabil på et nivå mellom 9000 og 10.000 dollar.

Tidlig forrige torsdag ble dette mønsteret imidlertid brutt, da vi for første gang på ti dager, falt under 9000 dollar. På det laveste falt den til 8989 dollar.

Kurset hentet seg igjen

Siden den gang har prisen på bitcoin vært litt over 9000 dollar – helt fram til lørdag kveld da kursen igjen gjorde et dykk nedover.

Denne gangen havnet den på 8830 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Ikke overbevisende

Kursen har siden kommet seg og klatret igjen over 9000 dollar.

Bitcoinprisen har imidlertid ikke vist noen overbevisende styrke i det siste, og spørsmålet nå er om nivået på 9000 dollar vil holde.

I skrivende stund handles bitcoin for 9059 dollar, og kryptovalutaen representerer i dag 64,8 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer ifølge Coinmarketcap.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.