Bitcoinkursen har beveget seg sidelengs de siste dagene. Prisen har vært rundt 10,300 dollar siden søndag.

Men siden tirsdag har prisen sunket fra det nivået, og var onsdags morgen nede på 9,855 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Det tilsvarer en nedgang på 4.3 prosent på bare en dag.

– Den oppadgående trenden vi så hos bitcoin forrige uke ser ikke ut til å ha ha blitt videreført denne uken. Samtidig bør man ikke glemme at prisen fremdeles beveger seg innenfor det samme området som ble etablert etter den kraftige oppturen i juni, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Kjøpes til rundt 10,000 dollar

Prisen beveget seg imidlertid litt opp etter fallet og bitcoin handles for øyeblikket til rundt 10,000 dollar.

Merkbart er det at bitcoin ikke lengre utgjør over 70 prosent av den totale markedsverdien for samtlige kryptovalutaer. Det tallet er nå nede på 69,6 prosent, ifølge Coinmarketcap.

– Hvis bitcoin har 70 prosent eller 69,6 prosent markedsverdi spiller selvsagt ingen stor rolle. Det interessant blir å se om bitcoins markedsverdi på lengre sikt fortsetter å gå opp, eller om vi går inn i hva som ofte kalles for “alt season”, altså en periode hvor prisene på mindre kryptovalutaer øker mer i prosentandel enn prisen på bitcoin. Det er imidlertid ganske lite som tyder på det, sier Totte Löfström.

Utbruddet kan komme

Ifølge Totte Löfström kan et utbrudd for bitcoinprisen være nærliggende.

– Tekniska analytikere bruker å prate om at det dannes triangler over den øvre motstanden og den lavere støtten. Kanskje det er akkurat det vi ser nå. I følge den teorien kan man forvente at prisen vil få et større utbrudd, enten opp eller ned, jo nærmere vi kommer tuppen av triangelet, forteller han til Kryptografen.

Et fallende triangel. Bildekilde: Tradingview.com

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.