Bitcoinsprisen (BTC) har konsolidert de siste dagene, noe som ga en boost til resten av kryptovalutamarkedet. Dette skjer ofte når bitcoin begynner å stabilere seg, og det gir sjansen for resten av markedet å ta den igjen.

Cardano (ADA) er en slik kryptovaluta, som økte 170% i februar med en pris som nærmet seg $1 for første gang. 

Cardano mot BTC viser tegn på liv

3-dagers ADA/BTC-diagram. Kilde: TradingView

Imidlertid kan mye informasjon hentes fra BTC-diagrammet, da det nettopp begynner å våkne av fra bear-markedet. Den siste oppturen skapte en ny topp – den høyeste siden juli 2018 – som er et sterkt signal for at opptrenden skal fortsette.

Men all-time high målt i BTC er imidlertid fortsatt 380% unna. En slik oppgang vil selvfølgelig skyve verdien i USD enda høyere.

Altcoins har vist massiv styrke i sine USD-par, ettersom mange av dem skaper nye all-time highs. Imidlertid har BTC-parene til disse altcoinsene fortsatt mye oppside.

Dette betyr at markedet kanskje bare er i startfasen til et nytt bull-marked. I Cardanos tilfelle nærmer BTC-paret seg en betydelig motstandssone, hvor et utbrudd ikke virker sannsynlig. Men når ADA-prisen bryter gjennom denne motstandssonen, forventes det at den fortsetter mot 0,00003500 sats.

Bitcoin-dominansen er nede

3-dagers bitcoindominanse-diagram. Kilde: TradingView

En betydelig korreksjon skjer vanligvis etter en større oppgang. Alle som noen gang har hatt altcoins vet dette veldig godt. Diagrammet over bitcoins dominans kan ofte fortelle deg når disse korreksjonene er i ferd med å skje.

Historisk sett er den beste perioden å kjøpe altcoins i desember. Dette ble nylig igjen bekreftet da altcoins begynte å se store økninger i det nye året.

Imidlertid viser diagrammet også at nedgang i bitcoins dominans kan forekomme før en nedgang. Dette skjer ofte i februar og mars, hvor det kan forventes en sunn korreksjon.

Etter en slik mulig tilbaketrekning er det god sannsynlighet for en større oppside for altcoins, spesielt i deres respektive BTC-par.

Viktige nivåer å se etter i Cardano

1-dagers ADA/USDT-diagram. Kilde: TradingView

USDT-diagrammet til Cardano viser en massiv vertikal oppgang, noe som gjør det ganske vanskelig å etablere støtte- og motstandsnivåer. Imidlertid kan flere interessepunkter bli funnet basert på det daglige tidsrommet ved hjelp av Fibonacci-indikatoren og historisk pris.

Det første punktet finner vi rundt $0,65-0,70-området, sammen med 0,35-0,382 Fibonacci-nivået. De neste støttesonene er på $0,55 og $0,42-0,46, hvis det nivået ikke holder.

ADA/USDT 4-timers diagram. Kilde: TradingView

4-timers diagrammet for Cardano viser sammenheng med 1-dagers diagrammet da vi ser et sammentrekningsområde rundt $0,70. Denne støttesonen er i tråd med det daglige diagrammet da et Fibonacci-nivå også finnes i denne regionen.

Hvis denne første støttesonen ikke holder som støtte, vises neste støttesone i 4-timers diagrammet. Denne støttesonen er $0,50-0,55.

Etter en korreksjon eller en test av disse nivåene, antyder Fibonacci-utvidelsesverktøyet også interessepunkter når ADA går inn i prisdannelsen. Hvis Cardano lager en fornyet impulsbølge, vil nivåene man burde holde øye med være $1,50, $2,35 og $3,20.

Samlet sett øker sannsynligheten for et massivt bullish år for kryptovaluta for hver dag som går.

Opprinnelig publisert på Cointelegraph.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.