Bitcoinprisen åpnet forrige uke (uke 46) på rundt 8,800 dollar. Selgerne har fortsatt kontroll og har på det laveste presset prisen ned til 7,989 dollar, for at prisen så spratt kjapt opp igjen.

Bitcoin befinner seg på et veldig interessant sted hvor tidligere motstand nå har blitt støtte og vi ser at det finnes kjøpere som trykker prisen høyere. Men kommer det til å holde eller skal prise falle enda lavere?

Tryggest å vente

Den blå nedadgående linjen representerer en motstand og for at vi skal få en indikasjon på at kjøperne har tatt tilbake kontrollen, må den linjen brytes.

Jeg synes også det er positivt at kjøperne ser ut til å komme tilbake rundt 8,300 dollar – 8,400 dollar. Skulle ikke støtten holde, kommer vi med stor sannsynlighet å teste støtten rundt 8,000 – 7,900 dollar.

Det sikreste er å vente på at den nedgående motstanden brytes.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

I forrige ukes analyse gikk jeg gjennom viktigheten av å zoome ut for å se det større bildet. Det er interessant at prisen brøt ut fra den tidligere motstanden som nå er støtte. Det er ofte en god indikator på at bitcoinprisen kommer til å bryte ut oppover.

Indikatorer eller forskjellige mønstre på diagrammer brukes for å vise at de historisk sett har vært vellykkede. Hvis du finner et mønster, går tilbake i tid, og ser hvordan resultatet har blitt tidligere kan du få en statistikk over hvor godt et mønster fungerer. Det blir spennende å se hvordan det kommer til å utvikle seg.

Jeg er komfortabel med å ta en lang posisjon med en “stop loss” under den blå linjen som nå ser ut til å ha blitt støtte. Vi får se hvordan det kommer til å utspille seg.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Det siste jeg vil nevne er at en del altcoins har brutt vekk fra bitcoins dominans. Vanligvis, hvis bitcoin faller i pris, vil altcoins også falle (altcoins er alle kryptovalutaer bortsett fra bitcoin).

Rykter fra Kina

Den siste tiden har vi imidlertid sett mange av de kinesiske kryptovalutaene ta en annen retning. Neo er en av Kinas mest velkjente kryptovaluta og har gått opp rundt 65 prosent siden den 25. oktober. Den kalles for “Kinas ethereum” og er en blokkjede for smartkontrakter og digitale applikasjoner.

Det ryktes også at den kinesiske staten kommer til å bruke neo for sin digitale valuta. Veldig interessant! Det jeg ønsker å si er at selv om vi fokuserer mye på bitcoin i mine artikler, finnes det over 3,000 ulike kryptovalutaer og mange av dem er spennende.

Finn det som er riktig for deg

Med det sagt, vil flertallet mest sannsynlig forsvinne, men det er et lite antall som har et fantastisk bruksområde og vil trolig vokse seg store.

Trikset er, akkurat som det var under dot com-boblen, nemlig å velge riktig. Det er derfor det er viktig å fordele pengene sine riktig. For eksempel så investerer jeg bare 15-20 prosent i kryptovaluta og fordeler resten på eiendommer, aksjer, råvarer og så videre.

Husk som vanlig at det jeg skriver bare er mine egne meninger og ikke bør sees på som økonomisk rådgivning.

Ha en fin tradinguke!

Diagram for neo/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017- Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar på torsdag den 28 november klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.