I løpet av de siste ukene har bitcoinprisen steget kraftig og kommet seg etter det kraftige fallet 12. mars. Men hvor høyt vil vi gå?

Jeg skrev i mitt siste innlegg at jeg økte min “stop-loss”, og jeg har nå hevet den ytterligere til 8.500 dollar for bitcoin. Selv om jeg håper bitcoinprisen fortsetter å stige, er jeg ikke helt overbevist ennå.

Sikter på kjøp ved 6000 dollar

Ved å se på grafen under kan vi se at vi har ytre motstand. I tillegg viser RSI-indikatoren at vi er i et salgsområde. Forrige gang RSI nådde det nivået falt prisen.

Det er bare en indikator, og det betyr ikke at det er 100 prosent sikkert at prisen vil falle, men bare at sannsynligheten sier at vi vil falle noen. Jeg tar sikter på å begynne å kjøpe meg inn igjen rundt 6000 dollar.

Vil komme nye muligheter

Husk at uansett hva jeg skriver eller hva andre skriver eller sier, er det ingen som vet sikkert hva som vil skje. Det er derfor viktig at du gjør din egen analyse og bruker en strategi.

Den største feilen jeg gjorde (for mange år siden) var å bli drevet av “fomo” (frykt for å gå glipp av) ved å stole på andres analyser. En av mine største lærdommer er at det alltid kommer nye muligheter.

Hvis du har gått glipp av denne oppgangen, kan du bli med på neste.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Det første jeg vil analysere er aksjemarkedet, fordi jeg tror retningen på aksjemarkedet vil diktere retningen til kryptomarkedet slik det ser ut nå.

Aksjemarkedet fortsetter å stige, og verdens sentralbanker trykker ubegrensede penger. Spørsmålet er: hvor mye penger kan bankene trykke før det blir for mye?

Det er det ingen som vet, men jo mer de trykker, jo mindre blir pengene våre verdt til slutt.

Hvordan kan markedene fortsette oppover?

Flere og flere banker vender seg mot digitale valutaer. Et spørsmål jeg stiller meg er: hvordan kan markedene fortsette oppover når verdens selskaper står stille?

Reiselivs-, detaljhandels-, hotell- og restaurantbransjen med mange er blitt kneblet, og selskaper som Delta Airlines og Airbus mister milliarder av dollar hver dag. Mer enn ti prosent av den amerikanske befolkningen er arbeidsledig og tallet vokser. Dette er bare noen få eksempler, og det er mange tall som er dårligere enn de var under finanskrisen i 2008.

Slik forbereder jeg meg

Jeg tror det er viktig å ha et sunt syn framover. Hva gjør jeg for å forberede meg? Jeg eier aksjer, kryptovaluta, rentefond og “bear”-sertifikater uten gearing. Jeg er mer eller mindre fullstendig forberedt på hva som skjer.

Jeg synes det er viktig å forberede og fremfor alt å starte med å ha en strategi. Hvis du er usikker, kan det noen ganger være bedre å ha penger i stedet. Det gjør ikke noe å være utenfor markedet i øyeblikk som dette og i stedet vente til at neste mulighet skal oppstå.

Prisen framover

I grafen nedenfor kan du se Dow Jones-indeksen. Jeg tror vi kan komme opp i 25.000 og deretter starte på reisen ned.

Kan jeg ta feil? Absolutt, men jeg tror ikke oppgangen vil holde seg på grunn av de økonomiske konsekvensene av viruset.

Prisen befinner seg rundt det 200-dagers glidende gjennomsnittet. Skulle vi bryte med linjen neste uke og stenge over, tror jeg prisen vil gå høyere. Stay tuned!

Diagram av Dow Jones-indeksen satt til uker. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.