I løpet av den siste uken (uke 13) har bitcoinprisen gått fra 5900 dollar til rundt 6300 dollar.

Kursen var oppe og nærmet seg 7000 dollar, men ble avvist enda en gang. Selgerne presset prisen ned til 5800 dollar der kjøperne kom tilbake.

Akkurat nå koster en bitcoin omtrent 6290 dollar.

Dette kan vi forvente oss framover

Selv om USA nå offisielt har gått ut med en krisepakke for å støtte den synkende økonomien, må vi ikke glemme at vi bare er i startgropene til covid-19.

Om dette fortsetter kommer mange selskaper til å gå konkurs, men det vil også oppstå mange muligheter. Faktumet er at det skapes flest millionærer under kriser.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

I forrige uke skrev jeg om at jeg shortet bitcoin på 6600 dollar med en “stop loss” på 7300 dollar.

Prisen gikk opp til 6900 dollar, hvilket innebar at jeg nå er inne i min shortposisjon. Jeg har også flyttet min “stop loss” til 6850 dollar, slik at jeg ikke kan tape noe.

Jeg tror faktisk prisen vil fortsette høyere nå, men det gjenstår å se.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Når det gjelder de forskjellige markedene, synes jeg det beste er å ha en strategi.

Det gjelder å være smart og unngå følgende selskaper:

Flyselskaper

De vil bli hardt rammet. Samtidig kan kan de kjøpe drivstoff til veldig lave priser for fremtiden, så det er i det minste noen gode nyheter.

Enkelte flyselskaper kommer til å gå konkurs om de ikke reddes av myndighetene.

Reiseselskaper

Reiseselskapet Thomas Cook gikk konkurs før krisen – forestill deg hva som vil skje med selskaper under og etter krisen.

Hotellkjeder vil lide fordi folk ikke reiser.

Forsikringsselskaper

Fordringene vil øke når selskapene gjør det som trengs for å overleve.

Banker

Når selskaper slutter å betale regningene sine og folk ikke kan betale rentene sine, vil bankene få problemer.

Bankene har vært raske med å reagere på grunn av regjeringens press om å tilby pantelån.

Øvrig

Jeg er sikker på at du klarer å tenke det fram til en rekke andre selskaper – og det er hele poenget. Tenk kritisk på hva det vil si å ha kafeer og butikker som ikke har en tilstedeværelse på nett. Virksomheter langs gågatene slet før krisen, men nå blir det enda verre.

Jeg foreslår at du finner selskaper med dårlige forutsetninger – og shorter dem. Å shorte er et begrep som brukes når vi selger høyt og kjøper tilbake i bunnen – og tjener forskjellen. Du har kanskje ikke prøvd det før, men det er en populær funksjon i markedet.

Ønsker du å lære mer om mulighetene som er tilgjengelige i aksjemarkedet, kan du registrere deg nedenfor på vårt gratis webinar på fredag. Nedenfor gir jeg noen eksempler på hva vi investerer i, men i løpet av webinaret vil vi gå gjennom enda flere.

Det finnes også selskaper som kan være gode å investere i løpet av nærmeste framtid, for eksempel:

Nettbutikker

For eksempel vil Amazon, Alibaba og Baidu lykkes på kort og mellomlang sikt. Faktumet er at i motsetning til de fleste andre selskaper, ansetter Amazon flere folk.

Olje

På sikt må oljeprisene stige igjen da det ikke er mulig for selskapene å produsere olje til for lave priser, slik at de etter hvert vil slutte å gjøre det.

Når de slutter å gjøre det, bør tilbudet avta og etter hvert som etterspørselen øker gradvis – vil oljeprisene gå opp.

Kryptovaluta er en god investering

Sist, men ikke minst tror vi at kryptovaluta kommer til å være utmerket å investere i av forskjellige årsaker.

Ikke minst på grunn av bitcoinhalveringen som nærmer og at kryptovaluta har vist seg å være en god “hedge” mot et kollapsende aksjemarked.

Aksjemarkedet har så langt falt rundt 37 prosent. Husk at markedet i gjennomsnitt faller rundt 50 prosent i et “bear market”.

Husk imidlertid at dette utelukkende er mine egne meninger og ikke økonomiske råd.

Diagram for dow jones basert på antall dager. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 3. april klokken 19.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.