Først og fremst tror jeg at kryptovaluta vil spille en viktig rolle i fremtiden, og jeg har posisjoner i mange ulike kryptovalutaer. Når det er sagt, tror jeg vi vil se et større fall i markedet fordi krypto- og aksjemarkedene beveger seg veldig likt.

Jeg tror at enten før det amerikanske valget, i november 2020 eller etterpå, vil vi se en større korreksjon i aksjemarkedet, som etter all sannsynlighet vil trekke kryptovalutamarkedet ned.

Hvorfor er sannsynligheten stor for at det vil skje?

For det første ser vi et avvik mellom verdensøkonomiene og finansmarkedene.

Aksjemarkedet, spesielt teknologisektoren Nasdaq, er på skyhøye nivåer i en tid hvor arbeidsledigheten er høy, mange sektorer som turisme har virkelig følt på krisens virkninger, antall konkurser er høyere enn noen gang og listen fortsetter.

Er det virkelig rimelig at aksjemarkedet fortsetter å stige?

Gjeldsboblen

For det andre har USA alene trykket opp mer enn 11 milliarder dollar til ulike økonomiske hjelpepakker, og disse vil avsluttes i oktober 2020. Hva vil skje da?

For å gi deg litt perspektiv så klarte ikke 30 prosent av britiske leietakere å betale leien sin i juli. Husk også at 11 milliarder dollar er tre ganger så mye som ble trykket opp under den siste finanskrisen.

Det finnes mange andre grunner, men det siste punktet jeg vil nevne er at et bjørnemarked normalt varer mer enn et år. Krasjet under covid-19 varte i tre måneder.

Blir det en skikkelig krasj når gjeldsboblen sprekker?

Diagram for Dow Jones innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com

Hvordan påvirker dette kryptomarkedet?

På kort sikt tror jeg at en krasj i aksjemarkedet vil ha en negativ effekt på kryptomarkedet, og avhengig av størrelsen på krasjet, tror jeg vi kan se bitcoinprisen synke til 5000 dollar eller enda lavere.

Imidlertid tror jeg det vil være siste gang at bitcoinprisen og kryptomarkedet faller under 10.000 dollar.

Kan synke til 3000 dollar

Siden bitcoinprisen nådde bunnen i slutten av 2018, har vi vært i et horisontalt marked der den har svingt mellom 3000 dollar og 10.000 dollar – med en topp på 14.000 dollar.

På sikt må prisen på bitcoin gå over enten 14.000 dollar eller under 3000 dollar for at mønsteret skal brytes. Vi får se hva som skjer først.

Imidlertid tror jeg vi kan nærme oss 3000 dollar ved neste børskrasj eller økonomiske krise og deretter gå mye høyere enn 20.000 dollar ved neste store oppgang.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Hva kan skje på kort sikt?

Når bitcoinprisen økte i slutten av juli 2020, ble det dannet et gap i bitcoins graf for terminkontrakten. Terminkontrakter er en måte å handle med bitcoin utenfor kryptomarkedet, og disse kontraktene følger prisen på bitcoin.

I motsetning til kryptomarkedet, som er åpent 24 timer i døgnet og i helgene, er terminkontrakten stengt i helgene. Hvis bitcoin dermed går opp i løpet av helgen, vil det oppstå et gap i grafen. Over 99 prosent av gangene et gap har blitt dannet, er det blitt fylt. Jeg tror det vil skje igjen denne gangen. Gapet ligger på 9700 dollar.

Husk å være forsiktig og følg alltid en strategi. Med tanke på omstendighetene, diversifiserer jeg i gull, sølv, kryptovaluta, rentefond og aksjemarkedet.

Dette er ikke økonomisk rådgivning uten at du utfører egne undersøkelser.

Diagram for btc1 innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapirer siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradinklubb her.
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.