Bitcoin åpent forrige uke (uke 45) på rundt 9,200 dollar. Selgerne har hatt kontroll og presset prisen ned til 8,600 dollar, i skrivende stund.

Interessant nok ligger prisen nå ved et nivå som tidligere har vært motstand og som tradere nå kan se som en støtte. Det gjenstår å se om det holder.

I løpet av uken har EU vært i diskusjoner om å lansere sin egen “bitcoin”, hvilket kan ha påvirket prisen, men jeg tror egentlig det har en sammenheng med at Facebooks libra har fått mye kritikk.

Denne podcasten fra Coindesk kan være vært å høre på, da den handler om bitcoins framtid og kan gi deg litt klarhet i hva som skjer.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

I min forrige analyse gikk jeg gjennom hvordan jeg starter mine analyser og i dagens del kommer jeg til å gå inn med en kortere tidshorisont. Når vi har funnet ut i hvilket tidsrom eiendelen vi analyserer befinner seg i, kan vi se nærmere på muligheter på kort sikt.

Hvis jeg går inn med en tidshorisont på fire timer, kommer jeg til å få et bra bilde over hva som skjer på kortere sikt. Fire timer betyr at hvert lys tilsvarer fire timer. Så bruker jeg nøkkelstøtte og motstand innenfor månedslysets høyeste og laveste nivåer (se analysen fra forrige uke).

Da ser jeg at vi har en motstand (nedgående blå linje) som har vært motstand siden bitcoin kostet 14,000 dollar. Nå kan det imidlertid dette ha blitt om til støtte.

Støtte har blitt motstand

Vi har derimot også et område (grønn sone) som tidligere var støtte, men som nå har blitt motstand. Det sikreste er å kjøpe ved støttelinjen rundt 7,480 dollar eller å selge ved 13,800 dollar, som er måneden med ytre støtte og motstand, men nå ser vi hvor vi kan kjøpe og selge på kortere sikt.

Trading handler for meg om sannsynlighet. Ingen vet hvor markedet kommer til å ta veien, en fremgangsrik trader bygger sin strategi på hva som er mest sannsynlig å skje.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

I hovedsak handler denne delen av analysen om hvordan vi identifiserer kjøps- og salgsnivåer på kortere sikt. Derfor går vi nå inn på en syn der hvert lys utgjør en time.

For meg finnes det to alternativer. Enten vil vi se kjøperne komme tilbake der prisen er nå eller på den nedadgående blå linjen.

Gjør aldri kjøp basert på følelser

Hva venter jeg på da? Jeg venter noen timer på at det skal stenge ved støttenivået, slik at nok kjøpere vil komme tilbake før jeg kjøper (sannsynligheten er større).

Jeg gjør aldri kjøp basert på følelser, men jeg venter til jeg har fem lys (fem timer) hvor jeg ser at kjøperne har kommet tilbake før jeg legger inn min ordre. Da er sannsynligheten større for at den går i min retning.

Selvfølgelig er det vanskelig å dekke alt jeg gjør i en artikkel, men om noen uker vil du være i stand til å legge sammen det jeg gjør.

Nå leter jeg etter en mulighet til å kjøpe bitcoin 8,650 dollar, men jeg setter en “stop loss” under nivået hvis jeg tar feil.

Imidlertid har vi et nedadgående triangel som dannes, og i de fleste tilfeller går prisen nedover. Men jeg passer på å ta en trade på kortere sikt ettersom jeg tror at vi tester motstand igjen.

Bare egne meninger

I min neste analyse kommer jeg til å vise dere hvordan man legger til indikatorer i analysen, samt hvordan du kan utvikle en strategi med god risikostyring.

Husk at alt jeg skriver bare er mine egne meninger og ikke bør sees på som økonomisk rådgivning.

Ha en fin tradinguke!

Diagram for bitcoin/usd innstilt på timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar på torsdag den 28 november klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.