Bitcoin har siden svinget mellom 8000 og 10.000 dollar. Kryptovaltuane handles for øyeblikket til rundt 9.400 dollar.

Det har vært tydelig at bitcoin og Dow Jones, en aksjeindeks for de 30 største selskapene i USA, går hånd i hånd – noe jeg tror vil vare en stund. Det er derfor jeg tror at vi i løpet av de kommende ukene kommer til å både se bitcoin besøke 10.000 dollar igjen, men så falle ned mot betydelige lavere nivåer i takt med at aksjemarkedet faller.

Hvorfor skulle da aksjemarkedet falle?

I fremtidige kvartalsrapporter tror jeg at mange selskaper vil rapportere dårlige resultater. Starbucks har forberedt investorene sine ved å avsløre at tapene deres utgjør over tre milliarder dollar, og jeg tror ikke de er alene.

En del som holder opp markedet er USAs sentralbank Federal Reserve (Fed) som kommer til å trykke opp rundt elleve milliarder doller i ulike typer stimuluspakker, noe som får markedet til å gå høyere. Men kommer det til å holde i lengden?

Jeg tror vi vil se den økonomiske effekten av pandemien i andre halvdel av året. Jeg håper imidlertid at jeg tar feil.

Jeg forbereder meg på det verste, men håper jeg tar feil.

Et av nivåene må brytes

I skrivende stund handles Dow Jones mellom 27.500 og 24.500. For at vi skal få en klar retning, må et av nivåene brytes.

I tillegg til de økonomiske effektene, er prisen under det glidende gjennomsnittet 200. Det blir ofte referert til som den primære trenden og viser en gjennomsnittspris for de siste 200 dagene.

Den linjen har fungert som en sterk motstand siden juni 2020 da vi sist besøkte nivået. Hvis vi ikke lykkes med å bryte over, vil vi bryte lavere.

Fed fortsetter å trykke penger

Det som imidlertid er interessant er at hver gang markedet begynner å krasje, slipper Federal Reserve nye stimuluspakker og skyver prisene høyere og høyere igjen. Dette betyr at oppgangen vi har er stort sett kunstig, og jeg tror ikke den kan vare evig.

Fed har trykket opp mer enn fem ganger så mye penger nå sammenlignet med finanskrisen i 2008, hvilket ringer som en varselsklokke i ørene mine.

Hovedpoenget er at jeg synes alle bør være forsiktige og diversifisere pengene sine godt i forskjellige aktivaklasser.

Diagram for dow jones basert på antall dager. Bildekilde: Tradingview.com

Hva betyr dette for bitcoin?

Bitcoin brøt ut av en nedsidetrekant, og er nå oppe og tester motstanden igjen. Jeg tror vi kan se en topp på 9.600 dollar og deretter falle sammen med aksjemarkedet mot 8.000 dollar.

Et annet signal er at det glidende gjennomsnitt 50, også kjent som den sekundære trenden, nå er en bitcoinmotstand og det gjenstår å se om det holder eller ikke. Det blir noen spennende uker med to spørsmålstegn som gjør det hele interessant – Fed og valget i USA. Markedet fortsetter å være manipulert.

Diagram for bitcoin/usd innstillt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Hvis vi zoomer ut noe, kan vi se at bitcoin handler mellom 8.000 og 10.400 dollar. For å få en klar retning, må et av nivåene brytes for at bildet skal bli tydeligere.

Jeg tror som sagt ikke at korrelasjonen vi ser nå kommer til å fortsette. Dow Jones, gull og bitcoin har rørt seg veldig likt siden covid-19 oppstod. Jeg tror vi vil se et fall i alle markeder og deretter se eiendelene gå forskjellige veier.

Dette er mine kvalifiserte gjetninger, men husk å gjøre din egen undersøkelse da dette ikke er økonomisk rådgivning. Jeg vil bare gjøre deg oppmerksom på å spre investeringene dine til forskjellige eiendeler, og jeg tror definitivt at vi har en enorm mulighet til å posisjonere oss i kryptomarkedet de kommende månedene.

Diagram for bitcoin/usd innstillt på uker. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.