2020 har vært et veldig spennende år så langt hvor vi har sett verdensmarkedene krasje sammen med spredningen av covid-19, og så sett dem gjøre en spektakulær innhenting.

Imidlertid mener jeg og mentorene våre at situasjonen er langt fra over for verdensøkonomien. Selv om land og byer åpner for sine grenser, er mange selskaper innen reiseliv, turisme, restaurant og detaljhandel dårlig stilt.

Trykker nye penger

I tillegg trykker USA og flere land ubegrensede med penger. Amerikanske arbeidsledighetstall forventes å stige og ligger allerede godt over ti prosent.

Hva prøver jeg å si med dette? Vel, de økonomiske effektene av pandemien har ennå ikke intruffet, men jeg tror at disse vil være synlige i andre halvdel av året.

Sprer risikoen

Det kan derfor være smart å diversifisere. Selvfølgelig vil jeg ikke selge alle eiendelene mine og sitte kun i kontanter, men jeg har ikke tenkt å være fullt investert heller.

Jeg sprer eiendelene mine til rentebærende fond, råvarefond, gull, sølv, kryptovaluta, men også i selskaper som kan håndtere krasjer bra. Jeg tror at vi i løpet av de kommende månedene vil vi falle til nivåene vi så i mars. Nedenfor er et diagram over Dow Jones, som inneholder de 30 største selskapene i USA.

Vi har også det amerikanske valget å se frem til, og jeg tror at 2020 vil være et av de mest interessante årene i verdensmarkedenes historie, som igjen vil føre til mange muligheter!

Diagram for dow jones basert på antall dager. Bildekilde: Tradingview.com

Når det gjelder kryptomarkedet, skrev jeg i mitt forrige innlegg at det kan være lurt å være forsiktig og ikke satse alt fordi du tror at halveringen vil gi deg store overskudd. Invester alltid etter en strategi.

Bitcoin gikk gjennom sin tredje halvering, og jeg tror at konsekvensene av halvering og den digitale utviklingen av verden på sikt vil føre til betydelig høyere priser for kryptovalutaer.

Men før vi får en enorm økning, tror jeg bitcoin vil besøke nivåer rundt 3000 dollar.

Så hvorfor tror jeg det?

Ikke stress

Til å begynne med tror jeg at alle verdensmarkedene vil kollapse, og at da bitcoin og edle metaller vil bryte ut og vokse seg stadig høyere mens verdensøkonomien vil fortsette å ha problemer.

Det store spørsmålstegnet i ligningen er USAs ubegrensede produksjon av penger, som på sikt ikke er bra, hvis vi ser tilbake på tidligere situasjoner.

På diagrammet nedenfor kan vi også se at det er oppstått en enorm trekant for bitcoin. Inntil motstanden er brutt, tror jeg at vi vil falle lavere. Skulle vi imidlertid bryte disse nivåene, som jeg tror vi vil gjøre før eller senere, vil jeg vurdere situasjonen på nytt.

Poenget mitt er at man må ikke forhaste seg, men alltid vente til markedet kommer til deg.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

På kort sikt ser jeg følgende scenario: bitcoin vil bli handlet mellom 10.250 dollar og 8000 dollar. Skulle vi bryte under 8000 dollar og stenge ukeslyset under det nivået, tror jeg vi vil besøke betydelig lavere nivåer.

Hvis vi derimot bryter over 10.250 dollar og stenger over, er 11.000 dollar i sikte. Når vi når 10.000 dollar, som jeg tror er neste steg før vi faller, vil jeg selge 30 prosent av porteføljen min for å akkumulere mer på lavere nivåer.

Jeg vil imidlertid påpeke at dette bare er mine egne meninger og ikke noen form for økonomisk rådgivning.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar på torsdag den 28. mai klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.