Hjem  »  Marked  »  El Salvador kjøper dippen

El Salvador kjøper dippen

Håvard Sæther
calendar 08,september 2021

Avkjølt marked

Store deler av kryptomarkedet har hatt svært varme tendenser den siste tiden. Alt toppet seg 7. september, da El Salvador godtok Bitcoin som lovlig betalingsmiddel i landet. I løpet av uken så vi Bitcoin og Ethereum bryte gjennom grenser de har jobbet seg mot.

Verdens største digitale valuta tok seg helt opp til $53.000 før kursen fikk en reduksjon på 12 % og handles nå rundt $46.500. Det er fremdeles et stykke opp til den digitale valutaens tidligere all time high på rundt $65.000.

BTC / USD. Tradingview.

Veien mot kanten

Eksperter mener deler av den nylige veksten stammer fra en rapport om det amerikanske jobbmarkedet som ble publisert forrige fredag.

Rapporten fyrte opp under spekulasjonene om at “soft economic data” kan påvirke Fed til å fortsette med bond-oppkjøps programmet de har ført over lengre tid.

Investorer spekulerer da i at den amerikanske sentralbankens imøtekommende pengepolitikk vil undertrykke avkastning fra tradisjonelle finansielle produkter, og dermed styrke interessen for bitcoin og annen kryptovaluta.

Milliarder likvidert

Den skarpe nedgangen i handelsprisen resulterte i at $3 milliarder i handelsposisjoner ble likvidert. Dette skjedde rett etter El Salvador kjøpte 200 BTC på mandag før den sentral amerikanske nasjonens bitcoinlov trådte i kraft. Flere har uttrykt sin tvil om hvorvidt den digitale valutaen kan fungere som lovlig betalingsmiddel grunnet den høye volatiliteten.

President Nayib Bukele publiserte på twitter at El Salvador kjøper dippen. Dette er da verdens første gang et land kjøper bitcoin dippen. Bitcoinfans over hele verden har kjøpt bitcoin for $30 for å vise sin støtte av lovendringen.

Ethereum forlater $4000

Til tross for at Ethereum har mistet oppmerksomhet til SOL de siste ukene har prisveksten vært solid. Fredag passerte den velkjente kryptovalutaen en kritiske grense på $4000. Veksten skyldes en blomstring innen NFT feltet og desentralisert finans. I etterkant har omstendighetene sørget for en nedgang på rundt 15%, og handles nå for $3389.

Ethereum
COIN360
Back