»  Marked  »  El Salvadors aktivitet presser Bitcoin-nettverket

El Salvadors aktivitet presser Bitcoin-nettverket

Håvard Sæther
calendar 12,juli 2021

Fersk rapport fra JPMorgan

Søndag rapporterte Bloomberg at den amerikanske storbanken JPMorgan er kritiske til El Salvadors siste trekk. Bankens ekspertgruppe varsler at den økte aktivitet i kjølvannet av landets «bitcoin-lov» skaper en potensiell risiko for både landet og Bitcoin-nettverket.

Ekspertene påstår at den daglige betalingsaktiviteten i El Salvador vil utgjøre 4% av de siste «on-chain» transaksjonene, og mer enn 1% av den totale verdien av tokens som har blitt sendt mellom wallets det siste året. Videre uttalte utvalget at Bitcoin er svært lite likvid, og bemerker at de fleste Bitcoin-transaksjonene er internalisert av store børser, der man ser at mer enn 90% av Bitcoins ikke bytter hender på mer enn et år. Kort fortalt kan altså bruken av Bitcoin som et lovlig betalingsmiddel i et land som El Salvador potensielt putte et signifikant press på Bitcoins kapasitet og mulighet til å anvendes som et velfungerende byttemiddel.

Ikke alle er like sikre på at den anerkjente storbanken har gjort hjemmeleksene sine. Lightning-nettverket som nevnes i tweeten over er en del av løsningen på flere av problemene JPMorgan legger frem.

Andre utfordringer nevnt i rapporten var blant annet risikoen for en potensiell innvirkning på det landets monetære system sammen med dollarisering fra myndighetene. Det er observert en jevn ubalanse i etterspørsel av dollar og btc, som igjen kan skape en kannibalisering av onshore-dollar. Det kan føre til problemer for landets betalingsbalanse.

BTC forsvarer langsiktig støttenivå

Bitcoinprisen har hatt en svak reduksjon gjennom den siste uken. Deretter så vi et lite sprett opp fra ca $32.000 til $34.000 før vi landet på den nåværende prisen ved ca $33.500. BTC har blitt handlet horisontalt siden 19 mai, og har evnet å beskytte støttenivået på 32,400. Til tross for dette har ekspertene har uttalt at de tekniske indikatorene er bearish, men trenden er enda ikke helt tydelig før Bitcoin eventuelt bryter ut eller ned fra rangen mellom $31.000 til $40.500.

Back