Bitcoin vs Gold. (Bodnarchuk, istock)

Sell in May?

Mai måned har vært krevende for institusjonelle investorer og småsparere. Etter den voldsomme prisstigningen Bitcoin har opplevd siden i fjor sommer, kom mai måned som en bakrus i år. Bitcoinprisen avsluttet måneden med et fall på 35,4%. Dette er det sjette største prisfallet gjennom historien. Til tross for frykt og usikkerhet som har preget måneden, ser vi at volatiliteten roet seg i dagene før månedsskifte. Ethereum har stabilisert seg rundt $2600 etter korreksjonen, og ender med et fall på rundt 12 % i mai.

Bitcoinprisen mot USD

Oppdatering: Artikkelen er oppdatert 1 juni 09:36. Vi skrev tidligere at prisfallet var det nest største siden september 2011. Prisen hentet seg inn rett før close igår, og nedgangen er rettet til 35,4%, og følgelig ble måneden den sjette dårligste i bitcoins historie.

Bitcoin vs gull?

Inflasjon har vært et hett tema i 2021. Gull har steget 7% i mai, og ligger i skrivende stund på $1906. FED trykker stadig mer penger for å holde den amerikanske økonomien gående under pandemien. Som et resultat av frykt for økende inflasjon, raser debatten om hvor og hvordan man burde spare pengene sine. Verdipapirer, gull og eiendom har over lang tid blitt ansett som åpenbare mulighetene for diversifisering. Over tid har Bitcoin blitt et seriøst alternativ som en sikring mot inflasjonen.

Egne twitterkontoer er dedikert til å følge med på de to konkurrerende aktivaene.
Tyler Winklevoss er aktiv i debatten om Bitcoin som et potensielt digitalt gull

Kryptografen nyhetsbrev