Bitcoin vs Gold. (Bodnarchuk, istock)

Sell in May?

Mai måned har vært krevende for institusjonelle investorer og småsparere. Etter den voldsomme prisstigningen Bitcoin har opplevd siden i fjor sommer, kom mai måned som en bakrus i år. Bitcoinprisen avsluttet måneden med et fall på 35,4%. Dette er det sjette største prisfallet gjennom historien. Til tross for frykt og usikkerhet som har preget måneden, ser vi at volatiliteten roet seg i dagene før månedsskifte. Ethereum har stabilisert seg rundt $2600 etter korreksjonen, og ender med et fall på rundt 12 % i mai.

Bitcoinprisen mot USD

Oppdatering: Artikkelen er oppdatert 1 juni 09:36. Vi skrev tidligere at prisfallet var det nest største siden september 2011. Prisen hentet seg inn rett før close igår, og nedgangen er rettet til 35,4%, og følgelig ble måneden den sjette dårligste i bitcoins historie.

Bitcoin vs gull?

Inflasjon har vært et hett tema i 2021. Gull har steget 7% i mai, og ligger i skrivende stund på $1906. FED trykker stadig mer penger for å holde den amerikanske økonomien gående under pandemien. Som et resultat av frykt for økende inflasjon, raser debatten om hvor og hvordan man burde spare pengene sine. Verdipapirer, gull og eiendom har over lang tid blitt ansett som åpenbare mulighetene for diversifisering. Over tid har Bitcoin blitt et seriøst alternativ som en sikring mot inflasjonen.

Egne twitterkontoer er dedikert til å følge med på de to konkurrerende aktivaene.
Tyler Winklevoss er aktiv i debatten om Bitcoin som et potensielt digitalt gull
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.