Prisen på Ethereum (ETH), kryptovalutaen til Ethereum blokkjede-nettverket, oppnådde en ny all-time high på $1500 tirsdag. Data antyder at ETH-opsjonsmarkedet viste dominerende call-aktivitet, og dette kan være en primær faktor bak dette rallyet til en ny all-time high.

På større børser steg prisen på ETH over $1500 etter at opsjonsmarkedet viste dominerende call-aktivitet.

I opsjonsmarkedet er det to typer kontrakter: puts og calls. Puts er salgsordrer, og calls er kjøpsordrer. Når det er flere calls i markedet, betyr det at opsjonsmarkedet er bullish.

ETH/USDT 15-minutters diagram (Binance). Kilde: TradingView.com

Opsjonsmarkedet ble dominert med calls før rallyet

Før rallyet til en ny høyde fortalte analytikere ved Laevitas, en dataanalyseplattform, at 80% av Deribits ETH-volum har blitt dominert av calls.

Basert på denne volumtrenden spådde analytikerne at ETH sannsynligvis vil se et stort rally. De sier:

I løpet av få timer steg ETH forbi $1500, og registrerte en ny all-time-high for andre gang på en måned.

ETH hadde flørtet med rekordhøyden den siste uken, men hver gang den har nærmet seg motstanden, har prisen ikke klart å bryte gjennom og gått ned igjen til nærmeste underliggende støtte.

Det faktum at prisen ikke så en dyp tilbakegang etter å ha testet forrige ATH, betydde at motstanden ble svekket. Derfor ble motstandsnivået brutt ved det fjerde forsøket på å bryte gjennom.

Som CEO for Three Arrows Capital, Su Zhu, har Ethereums momentum vært så sterkt at hvis en investor solgte BTC til ETH på toppen av $41.000, ville investoren ha tjent mer enn å selge til U.S. dollar. Han sier:

Så hva er neste for Ethereum?

Tradere sier at hvis Etherereums daglige candle stenger over $1.440, vil det styrke en bullish oppadgående trend. En trader kjent som “Trader Koz” sier:

Forskere ved IntoTheBlock delte en lignende tanke Etter at Ethereum brøt $1500 for første gang i historien, sa forskerne at kjedeaktiviteten har returnert til tall vi så i januar 2018.

Artikkelen er opprinnelig publisert på Cointelegraph

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.