Glade dager

Verdien til Ethereum (ETH) har de siste månedene oppført seg forholdsvis horisontalt. Helt nede i $1,400 i slutten av februar, og opp til rett over $2,000 i starten av april. Tredje mai brøt vi gjennom $3,000 nivået – og verdens nest største kryptovaluta målt i markedsverdi($3,9 billiarder) har ikke sett seg tilbake siden. $3,000-nivået ble feid vekk på én uke, og natt til mandag brøt vi gjennom til $4,000. I skrivende stund handles ETH til $4,119 hos Coinbase.

ETH siste 12 timene.

Hva står bak?

En del av økningen kan være knyttet til en stadig økende institusjonell interesse. En rapport fra Coinshares hevder at institusjonelle aktører kjøpte over $30 millioner verdt av ETH i slutten av april. Det antas at forvaltere nå eier ETH for $13,9 milliarder enten direkte eller gjennom andre investeringsprodukter.

Videre har det vært betydelige fremskritt når det kommer til adopsjonen. 28. april kunngjorde Europabanken at de planlegger å utstede en Ethereum-obligasjon på $120 millioner, i samarbeid med andre store banker som Goldman Sachs. I tillegg fortsetter den eksplosive veksten i et av Ethereums viktigste samfunn og bruksområder – DeFi.

EIP 1559

Videre er de mest bullishe katalysatorene på horisonten et par store infrastrukturoppgraderinger til nettverket: EIP-1559 og Ethereum 2.0. EIP-1559, som nå er planlagt å bli inkludert i “London” hardforken, vil omfatte en overhaling av avgiftsstrukturen i Ethereum-nettverket. Dette vil meget sannsynlig redusere de skyhøye “gas fee”-ene som har forekommet på nettverket den siste tiden, og samtidig potensielt vil gjøre ETH til en deflatorisk asset.

Eth2 vil etterhvert overføre nettverket til en proof-of-stake modell, som forventes å redusere salgspresset og oppmuntre til å holde eiendelen.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.