Ethereumprisen har vist styrke den siste tiden. Fra å ha ligget så lavt som 174 dollar for omtrent en uke siden har prisen steget jevnlig siden.

Onsdag morgen toppet ethereumprisen seg på nesten 216 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Det er en økning på 16,6 prosent på en uke og første gangen prisen på verdens største kryptovaluta stiger over 200 dollar siden 20 august.

I løpet av den siste uken har Ethereums totale markedsverdi også steget – fra 19,4 milliarder dollar til 21,7 milliarder dollar, ifølge Coinmarketcap.

Kan utløse en økning av altcoins

Det har også blitt spekulert i om ethereums siste økning kan utløse en såkalt “alt season”, altså en periode hvor prisene stiger mer i prosent enn prisen på bitcoin.

Om ethereum har bunnet ut ordentlig, og fortsetter å stige, så er det en mulighet for at også andre altcoins henger seg på.

I desember 2018 var nemlig ethereum, sammen med litceoin, de kryptovalutaene som satte fart på økningen som senere ble kalt “alt season”.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.