Kryptovalutaen ethereum har vært litt av en snacks de siste ukene i kryptoverden. Spørsmålene mange investorer nå stiller seg er om ethereum har nådd bunnen fra sin nedgang fra årets topp på rundt 364 dollar.

I løpet av forrige uke nådde kryptovalutaen priser så lavt som 170 dollar, men har siden da langsomt steget i pris, skriver Cointelegraph.

En sterk uke

Ethereum har hatt en sterk uke. Siden forrige fredag, den 6. september, har prisen økt fra 165 dollar til 190 dollar søndag den 15. september, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er en økning på over 15 prosent og den høyeste noteringen siden slutten av august.

Siden forrige fredag har Ethereums totale markedsverdi steget fra 18 milliarder dollar til 20 milliarder dollar i dag, ifølge Coinmarketcap.

Kan utløse en “alt season”

Nå spekulerer mange i om ethereum har nådd bunnen. Hvis det er tilfellet, og kryptovalutaen fortsetter å stige, så finnes det en sjanse for at andre altcoins også henger seg på.

I desember 2018 var det nemlig ethereum, sammen med litecoin, som var kryptovalutaene som satte fart på økningen som så skulle komme til å kalles for “alt season”, altså en periode da prisene på mindre kryptovalutaer stiger mer i prosent enn prisen på bitcoin, skriver Cointelegraph.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.