Siden årsskiftet har bitcoin vist styrke. Prisen har steget fra 6.853 dollar i begynnelsen av januar til 9.188 dollar søndag 19. januar – en økning på 34 prosent.

Men siden da har kurset vendt ned igjen. I løpet av den siste uken har prisen falt til så lavt som 8.340 dollar nå på torsdag, ifølge tall fra Bitstamp.

Fra søndagens toppnotering har prisen falt med nesten 10 prosent.

Kan synke lavere

Nedgangen de siste dagene kan ha åpnet for at prisen kan falle til et støttenivå på rundt 8.200 dollar, ifølge en analyse fra Coindesk.

På kortere sikt må bitcoinprisen stige til over 8.750 dollar for å gjenvinne den positive bevegelsen. Fra et lengre og bredere perspektiv er imidlertid situasjonen fortsatt positiv – så lenge prisen holder seg over 7.700 dollar, skriver Coindesk.

Bitcoin utgjør nå 65,8 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.