Jerome Powell, (Federal Reserve, Flickr, 2021)

Bitcoin i nytt sprang mot $40.000

Bitcoin har igjen tatt et stort skritt mot den psykologiske grensen på $40.000. Mye har skjedd siden verdens største kryptovaluta, sist i tidlig juni, smakte på dette nivået. Bitcoin er altså opp rundt 23% den siste uken i det vi nærmer oss helg. Veksten er drevet av forbedret sentiment og short-dekning. Det kan imidlertid se ut som raketten har gått tom for krefter.

Tradingview. BTC / USD

Flere analytikere har uttalt at Bitcoin vil ligge mellom $30.000-$40.000 på kort sikt. Ved månedsskifte vil vi nok se prisen ligge rundt $40.000-$42.000. Veksten vil ta seg en liten pause ettersom markedet summer seg etter store endringer. Valutaens neste støttenivå vil være på $44.000. Det ble sist sett i det Tesla annonserte at de skulle akseptere BTC som betalingsmiddel i februar. Bitcoin er opp ca 35% i år, det er dobbelt så mye som S&P 500 sine 17% gevinst over samme periode. Både bitcoin og aksjer slår gullets tap på 5% hittil i år.

Transitory inflation

Eksperter har trukket linjer mellom den stagnerte prisutviklingen og FED´s siste pressekonferanse. Her hadde den velkjente Jerome Powell problemer med å tydelig få frem hva han mente med begrepet “transitiory” inflation. For å sette sitatet i kontekst erklærte Powell i samme konferanse at forbrukerprisene har gått høyere enn sentralbanken hadde forventet. Som antydet forble pengepolitikken uendret. Det antydes også at den amerikanske økonomien har gått i retning mot høyere sysselsetting, og mot sine inflasjonsmål. FED vil fremdeles re-evaluere sine stimuli muligheter med tiden som kommer.

Internet har naturligvis tatt seg tid til å tøyse med Powell´s mangel på klar tale.
COIN360
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.