Hjem  »  Marked  »  Fed forvirrer og Bitcoin tester $40.000

Fed forvirrer og Bitcoin tester $40.000

Håvard Sæther
calendar 30,juli 2021

Bitcoin i nytt sprang mot $40.000

Bitcoin har igjen tatt et stort skritt mot den psykologiske grensen på $40.000. Mye har skjedd siden verdens største kryptovaluta, sist i tidlig juni, smakte på dette nivået. Bitcoin er altså opp rundt 23% den siste uken i det vi nærmer oss helg. Veksten er drevet av forbedret sentiment og short-dekning. Det kan imidlertid se ut som raketten har gått tom for krefter.

Tradingview. BTC / USD

Flere analytikere har uttalt at Bitcoin vil ligge mellom $30.000-$40.000 på kort sikt. Ved månedsskifte vil vi nok se prisen ligge rundt $40.000-$42.000. Veksten vil ta seg en liten pause ettersom markedet summer seg etter store endringer. Valutaens neste støttenivå vil være på $44.000. Det ble sist sett i det Tesla annonserte at de skulle akseptere BTC som betalingsmiddel i februar. Bitcoin er opp ca 35% i år, det er dobbelt så mye som S&P 500 sine 17% gevinst over samme periode. Både bitcoin og aksjer slår gullets tap på 5% hittil i år.

Transitory inflation

Eksperter har trukket linjer mellom den stagnerte prisutviklingen og FED´s siste pressekonferanse. Her hadde den velkjente Jerome Powell problemer med å tydelig få frem hva han mente med begrepet “transitiory” inflation. For å sette sitatet i kontekst erklærte Powell i samme konferanse at forbrukerprisene har gått høyere enn sentralbanken hadde forventet. Som antydet forble pengepolitikken uendret. Det antydes også at den amerikanske økonomien har gått i retning mot høyere sysselsetting, og mot sine inflasjonsmål. FED vil fremdeles re-evaluere sine stimuli muligheter med tiden som kommer.

Internet har naturligvis tatt seg tid til å tøyse med Powell´s mangel på klar tale.
COIN360
Back