Mandag stupte prisen på West Texas Intermediate (WTI) oljen til et negativt nivå etter at mangelen på lagringsplass gjorde at kjøpere måtte betale for å unngå å motta olje.

Oljeprisfallet, som var det verste noensinne, forårsaket fall i de største indeksene på Wall Street, og det asiatiske aksjemarkedene falt også bredt tirsdag morgen.

– At prisen på WTI-olje totalt kollapset mandag, henger sammen med at oljen handles i form av terminkontrakter på New York Mercantile Exchange. Når futureskontraktene går ut, som de gjorde på mandag, får de som eier kontraktene oljen de har betalt for gjennom futureskontraktene. Det er unødvendig å si at tradere på Wall Street ikke ønsker å sitte fast med titusenvis av fat olje de må finne lagring til, forteller kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Bitcoin ble ikke betydelig påvirket

Bitcoinprisen opplevde en liten nedgang i forbindelse med det store fallet i oljeprisen.

Mandag falt verdens største kryptovaluta fra så høyt som 7220 dollar til 6757 dollar sent mandag kveld, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er et prisfall på 6,4 prosent på omtrent 16 timer.

– Vi kan nå se at prisen på WTI-oljen allerede har kommet seg nesten like mye som den falt, så virkningene den hadde på bitcoinprisen burde være ganske kortvarige. Forhåpentligvis kan vi forvente en bedring i løpet av noen dager, opp til det samme nivået vi var på før oljekrasjen, sier Totte Löfström.

Markedsverdi på 128 milliarder dollar

En bitcoin koster for øyeblikket omtrent 7000 dollar.

Bitcoins totale markedsverdi er nå omtrent 128 milliarder dollar, og en bitcoin utgjør i dag 63,5 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, i følge tall fra Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.