Indiske investorer holder stø kurs

Nettstedet Cointelegraph rapporterer at til tross for stadig nye trusler fra Indiske myndigheter, ser vi at verdens nest største befolkning har øst $38,8 milliarder inn i sektoren det siste året. Dette er en betydelig økning på ca 19,900%. Investorenes totale investeringer gikk fra $200 millioner til $40 milliarder. Videre anslår analysefirmaet Chainanalysis at rundt 15 millioner indere er eksponert mot kryptovaluta.

Årsaker til vekst

Chainanalysis har lagt ved en graf som illustrerer landets eksponering mot sektoren. Det første vi legger merke til er økningen i midten av 2020. Bevegelsene stammer fra en avgjørelse tatt av Indias høyeste rettsinstans. Den indiske sentralbanken la frem et vedtak med mål om å forby finansielle institusjoner å tilby banktjenester til bedrifter som opererer med kryptovaluta. Til tross for at vedtaket ble nedstemt og sektoren fikk måneder med jevn vekst, har Indiske lovgivere stadig forsøkt seg på liknende trusler. I takt med resten av verden, har sektoren opplevd en utrolig vekst inn mot 2021 og ut fra det nye året, frem til den mye omtalte mai måned.

Chainanalysis. 2021

Flere indere opplever digital valuta som et mer praktisk alternativ enn gull. Statistica opplyser at allerede i 2017 hadde hele 80% av den voksne befolkningen en egen FIAT bankkonto. Den betydelige økningen de siste årene har vært et resultat av at vanskeligstilte, kvinner og fattige har fått bedre tilgang på finansielle verktøy.

Andel av den indiske befolkningen over 15 år med egen bankkonto. https://www.statista.com/statistics/942795/india-financial-institution-account-ownership-rate/

BTC holder seg over magisk grense

Verdens største digitale valuta unngår en under psykoligisk smell ved å holde seg over $30.000. Bitcoin balanserer på en knivsegg og blir handlet så lavt som $30.070 på lørdag. Dette er nok til å tiltrekke kjøpere og vi ser kursen nærme seg sunnere nivåer. I skrivende stund handles valutaen for rundt $35.000. Prisen nærmer seg et tidligere nivå og har en positiv trend.

BTC / USD. Tradingview.

Ethereum er tilbake over $2000

Ethereum gjør et kritisk hopp fra rundt $1750 til over $2000. Dette tilsvarer en positiv økning på ca 14,5% over få dager for verdens nest største digitale valuta. $2000 har anses som et magisk nivå for valutaen og det vil være gunstig for videre prisendring om valutaen holder seg over grensen.

ETH / USD. Tradingview.
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.