Bitcoin åpnet forrige uke (uke 50) på en pris rundt 7500 dollar, og en uke senere befinner prisen seg rundt 7540 dollar.

Som jeg skrev i min forrige analyse, var det sannsynlig at vi ville bryte lavere, noe som også skjedde. Etter at vi brøt lavere, kom kjøperne raskt tilbake og presset prisen høyere igjen – akkurat som i slutten av oktober.

Prisen brøt imidlertid ikke gjennom den nedadgående motstanden, og det er derfor trenden fortsatt er nedadgående.

Digram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Nå er det også jul, som vanligvis betyr et lite handelsvolum, så vi kan se begrensede bevegelser de kommende dagene.

Trenden synker imidlertid fortsatt, og en enkel måte å se når trenden snur er når toppene begynner å bli høyere og høyere, i stedet for lavere og lavere – slik som det skjer nå. Derfor er det så viktig å bruke en strategi (jeg vet at jeg snakker ofte om det, men det er viktig).

Hvis du er en investor handler det om å være i markedet i lang tid og da er timingen mindre viktig. Imidlertid må du ha regler for hvordan du kjøper. Et eksempel kan være at du kjøper hver gang prisen synker ti prosent, og dermed fjerner du følelsene og kjøper bare når prisen faller til et visst nivå.

Julen er et godt tidspunkt å reflektere

Hvis du trader i stedet, timer du markedet, noe som betyr at du bruker et “stop loss” og prøver å gå inn rett før kursen svinger. Det er her teknisk analyse blir viktig.

Dette er betydelig vanskeligere og krever en god del forkunnskap hvis du vil fortsette å være lønnsom. Julen er veldig god å bruke for å reflektere over hvilken strategi som passer din personlighet og hva det er du virkelig ønsker å oppnå.

Er du fornøyd med å investere på lengre sikt og ikke bryr deg om kortere bevegelser, eller vil du heller handle litt hver dag?

Diagram for bitcoin/usd innstillt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Sist, men ikke minst, vil jeg dele det jeg tror vil skje i fremtiden. For noen uker siden skrev jeg om viktigheten av å zoome ut for å se det større perspektivet.

Hvis vi ser på grafen nedenfor, der hvert lys tilsvarer en måned, kan vi se at prisen ble handlet innenfor lyset som ble dannet i juni. Akkurat nå er prisen under det nivået. Hvis lyset for desember skulle stenge under det blå nivået, tror jeg sannsynligheten er veldig høy for at vi vil falle til rundt 5500 dollar.

Følg med på nivåene

Hvis vi derimot ser kjøperne skyve prisen høyere og stenge over den blå linjen rundt 7500 dollar, er det stor sannsynligheten for at vi når høyere nivåer derifra. Følg med på nivåene og bruk desember til å reflektere.

Ha en god jul og lykke til med tradingen!

Husk imidlertid at ingenting jeg skriver er økonomisk rådgivning, og at du må gjøre dine egne undersøkelser før du investerer.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar på lørdag den 28. desember klokken 19.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.