En dobling i sektoren

Bitcoin har gjort et utrolig rally de siste ukene og drar med seg hele sektoren tilbake til vårens glansdager. For første gang siden midten av mai er markedet endelig tilbake over 2 billioner dollar. Markedet var så dypt nede som 1.19 billioner dollar 20. juli. Altså har markedet tilnærmet doblet seg på under en måned. 12. mai var den samlede markedsverdien på ca 2,5 billioner dollar.

Bitcoin står bak tunge løft

Bitcoin har ligget i spennet mellom $46.000 og $48.000 de siste dagene og handles nå for ca $47.500. Flere eksperter har uttalt at det ikke er usannsynlig at flere vil selge andeler av sin BTC dersom valutaen bryter den psykologiske grensen på $50.000. Dette kan om mulig utsette den videre veksten over $50.000.

Tradingview. Bitcoin / U.S Dollar

Stadig økende hash rate

Etter en betydelig redusert hash rate som et resultat av at bitcoinutvinnere ble kastet ut av kina, har trenden endelig snudd. Stadig nye aktører etableres, og de eksisterende trykker på gassen. Cointelegraph melder om at den såkalte “mining difficulty” nådde sin topp på 25 TH. Betydelig reduksjon av utvinnere på kort tid resulterte i økt profitt hos de uberørte aktørene. Statista påstår at Kina sin andel av global mining har blitt redusert med 47 %. USA trekker i motsatt retning og innehar dermed 17% av den globale miningen.

Ethereum brenner

Blockchain Center melder om at Ethereum utkonkurrerer BTC på transaksjonsvolum, daglig handelsvolum og return of investment. Den økende populariteten skyldes den betydelige mengden deflasjonære blokker produsert som et resultat av EIP-1559 endringen tatt i bruk etter London hard forken. FXstreet rapporterer at opp mot 165 millioner dollar av ETH har blitt destruert. Ethereum handles nå for rundt $3200 dollar.

Tradingview. Ethereum / U.S Dollar
COIN360 – 16/08/2021
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.