Siden i går kveld har kryptomarkedet steget i været. Den totale markedsverdien for samtlige kryptovalutaer har gått fra 242 milliarder dollar til å nå ligge på 260 milliarder dollar, ifølge Coinmarketcap.

Det er en økning på omtrent 7 prosent.

Dessuten har bitcoin akkurat passert 8,000 dollar.

Litecoin øker mest

Av de største kryptovalutaene er det helt klart litecoin som har økte mest i løpet av det siste døgnet. Kryptovalutaen har gått fra 102 dollar til 113 dollar på bare et døgn – en økning på over 15 prosent.

Faktumet er at mange tror at litecoin, som også blir kalt bitcoins lillebror, kan bli en av de kryptovalutaene som vil prestere best i løpet av de kommende månedene.

En av grunnene til dette kan være at mange investorer akkumulerer kryptovalutaen før den kommende halveringen (når belønningen minere får for å validere en ny blokk i blokkjede minsker). Halveringen er planlagt å skje den 6. august.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.