Det har vært en god uke for litecoin. Verdens fjerde største kryptovaluta har gått fra 102 dollar til 140 dollar – en økning på over 37 prosent.

Dessuten har litecoins markedsverdi steget til over 8,5 milliarder dollar, ifølge Coinmarketcap.

Prestert bedre enn de fleste

Faktum er at litecoin har prestert bedre enn de andre store kryptovalutaene nå nylig. For eksempel har etherum og xrp fulgt bitcoins bevegelser ganske likt, men litecoin har kjørt sitt eget løp.

Siden årsskiftet har litecoinprisen økt fra 30 dollar – en oppgang på over 366 prosent. Det gjør litecoin til en av kryptovalutaene som har prestert best i år.

“125 dollar har nå blitt en støtte”

Mange tradere og analytikere på kryptotwitter spekulerer i hvor litecoinkursen er på vei. De fleste er enige om at det finnes et motstandsnivå rundt 150 dollar.

“Alla litecoinfans er nok glade over at LTC bryter den nåværende motstanden fra et daglig perspektiv. 125 dollar har nå blitt en støtte. Det ville ikke vært overraskende dersom LTC gikk opp til 150 dollar som kommer til å bli en sterk motstand over et ukesperspektiv samt et psykologisk område for gevinsthenting”, skriver trader Josh Rager på Twitter.

Mange venter på halveringen

Det har tidligere blitt rapportert at litecoin, som blant annet blir kalt for bitcoins lillebror, kan bli en av de kryptovalutaene som kommer til å prestere best i løpet av de kommende månedene.

En grunn oppgis å være at mange investorer akkumulerer kryptovalutaen før den kommende halveringen (når belønningen minere får for å validere en ny blokk i blokkjeden minsker). Halveringen er planlagt å skje den 6 august.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.